Răspunsul lui Valeriu Gheorghiţă, întrebat dacă sunt doze suficiente de vaccin pentru copii

Medicul Valeriu Gheorghiţă spune că România va avea doze suficiente de vaccin pentru copiii cu vârsta între 12 şi 15 ani, în momentul în care va începe imunizarea lor.

233 afișări
Imaginea articolului Răspunsul lui Valeriu Gheorghiţă, întrebat dacă sunt doze suficiente de vaccin pentru copii

Răspunsul lui Valeriu Gheorghiţă, întrebat dacă sunt doze suficiente de vaccin pentru copii

Întrebat despre campania de convingere a adolescenţilor pentru vaccinare, începând din august, coordonatorul vaccinării din România a spus că este mai degrabă importantă informarea părinţilor decât a adolescenţilor.

„Sunt convins că părinţii care s-au vaccinat vor accepta mult mai uşor şi vor dori chiar să îşi vaccineze copiii, dar sigur avem nevoie de informare şi în acest sens care să fie particularizată pentru această grupă de vârstă: de ce este important să se vaccineze, care sunt beneficiile, iar aici sigur se iau în vedere o serie de parteneriate cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii, cu UNICEF, cu medicii de familie care au un rol foarte important în a defini o strategie de informare adresat acestei grupe de vârstă”, spune Valeriu Gheorghiţă.

Întrebat, de asemenea, dacă vor exista doze suficiente pentru copii sau trebuie încheiate alte contracte, medicul a spus: „avem peste 20 de milioane de doze de la compania Pfizer deja contractate, care sunt livrabile până în septembrie, ceea ce ne asigură vaccinarea şi pentru această grupă de vârstă. Vorbim de circa 800.000 de persoane eligibile, nu e un număr foarte mare, deci putem asigura practic 1,6 milioane de doze”.

Vaccinul va ajunge deja preparat cu ser fiziologic şi în fiole pentru o singură doză – deci ready to use, nu cum e acum, când vine concentrat – şase doze într-un flacon, iar medicul trebuie să-l prepare şi separe.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici