RECENSĂMÂNT 2011: CNP-ul va fi luat de la Serviciul de Evidenţă a Populaţiei în baza unui protocol

Şeful Direcţiei Judeţene de Statistică Sibiu, Liviu Boloş, a declarat, miercuri, că "CNP-ul trebuie obţinut" iar în cazul persoanelor care refuză să îl declare acesta va fi luat de la Serviciul de Evidenţă a Populaţiei, în baza unui protocol care urmează să fie încheiat la nivel naţional.

1102 afișări
Imaginea articolului RECENSĂMÂNT 2011: CNP-ul va fi luat de la Serviciul de Evidenţă a Populaţiei în baza unui protocol

RECENSĂMÂNT 2011: CNP-ul va fi luat de la Serviciul de Evidenţă a Populaţiei în baza unui protocol (Imagine: Darius Mitrache/Mediafax Foto)

Şeful DJS Sibiu, Liviu Boloş, a declarat, într-o conferinţă de presă, că în judeţ "sunt puţine cazurile în care populaţia nu şi-a divulgat CNP-ul", în cele două zile în care şi-au făcut efectul declaraţiile purtătorului de cuvânt al Institutului Naţional de Statistică (INS), Vladimir Alexandrescu.

"A fost o perioadă de două zile în care a acţionat efectul purtătorului de cuvânt, care a spus că nu ar fi obligatoriu CNP-ul. Dar sunt puţine cazurile în care populaţia nu şi-a divulgat CNP-ul. Nu se va întâmpla nimic. Noi o să obţinem CNP-urile respective de la Serviciul de Evidenţă a Persoanelor. Nu se poate înregistra formularul fără CNP. Acesta este un protocol între INS şi Serviciul de Evidenţă a Persoanei la nivel de ţară. Deocamdată nu s-a încheiat, se va încheia", a declarat Liviu Boloş.

Potrivit acestuia, se va apela la ajutorul Serviciului de Evidenţă a Populaţiei acolo unde nu se poate afla CNP-ul de la populaţie, fie că nu doreşte să îl declare, fie că sunt zone deja recenzate în ultimele zile.

"Să luăm exemplul următor: a fost recenzorul într-un bloc şi la unele apartamente nu s-au declarat CNP-urile, iar la altele nu a găsit persoanele acasă. Va mai merge recenzorul pentru că nu i-a găsit acasă. În cazul acesta poate să treacă şi să completeze CNP-ul. Dar, dacă a terminat toată scara de bloc, nu mai merge numai pentru CNP-ul lipsă", a afirmat Boloş.

Potrivit acestuia, "în toate cazurile în care CNP-ul lipseşte el trebuie obţinut".

Boloş a afirmat că, în primele şase zile de recensământ, în judeţul Sibiu procentul de recenzare este de 54,85, mai mare cu 3,2 faţă de cât era programat pentru aceste zile.

Şeful INS, Vergiliu Voineagu, a precizat, miercuri, că declararea CNP-ului la recensământ este obligatorie, susţinând că discuţiile privind lipsa sancţiunilor dacă această informaţie nu este furnizată au fost generate de purtătorul de cuvânt al INS, "pregătit insuficient", care a fost destituit.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici