Regizorul Călin Peter Netzer a primit la Petroşani titlul de "cetăţean de onoare"

Regizorul Călin Peter Netzer, deţinător al trofeului "Ursul de Aur", a primit, joi, la Petroşani, titlul de "cetăţean de onoare" şi a obţinut, totodată, viză de flotant în Petroşani, localitatea în care s-a născut.

192 afișări
Imaginea articolului Regizorul Călin Peter Netzer a primit la Petroşani titlul de "cetăţean de onoare"

Regizorul Călin Peter Netzer (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

Călin Peter Netzer a primit, joi, din partea primarului municipiului Petroşani, Tiberiu Iacob-Ridzi, distincţia de "cetăţean de onoare", după ce luna trecută consilierii locali au aprobat proiectul de hotărâre iniţiat de edil.

"Vă mulţumesc mult pentru invitaţie şi pentru această distincţie, sunt bucuros că am putut veni să prezint filmul şi aici în Petroşani, că altă cale nu era, din cauză că în zonă nu sunt săli de cinema", a declarat regizorul Călin Peter Netzer.

La finalul ceremoniei de decernare a titlului conferit regizorului român, petroşănenii au putut viziona filmul premiat, "Poziţia Copiliului".

Regizorul s-a născut la Petroşani în data de 1 mai 1975, dar a emigrat cu familia în Germania în anul 1983. În 1994 s-a întors ca student la Academia de Teatru şi Film Bucureşti, secţia Regie-Film.

"Nu îmi mai amintesc multe lucruri despre Petroşani, pentru că eram foarte mic când am plecat de aici. Îmi amintesc când am venit la facultate, în 1994, atunci am fost cred că ultima oară în Petroşani", a afirmat regizorul, care a primit şi buletin de Petroşani.

"Eu sunt cetăţean român, am avut doar paşaport şi acum trebuia să îmi fac şi buletin, iar cu această ocazie mi-am făcut şi acest act", a afirmat Călin Netzer.

Primarul Petroşaniului, Tiberiu Iacob-Ridzi, a declarat, la rândul său, că, înainte de a-i fi conferit titlul, a luat legătura cu regizorul, care s-a arătat încântat de distincţia oferită.

Filmul "Poziţia copilului", în regia lui Călin Peter Netzer, a fost distins cu premiul Ursul de Aur la Festivalul Internaţional din Berlin în 2013.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici