Reparaţiile la blocul din Piteşti unde a avut loc o explozie urmată de incendiu au început luni

Reparaţiile la blocul din Piteşti unde, duminică dimineaţă, a avut loc o explozie urmată de un incendiu au început luni, după evaluarea făcută de firma asigurătoare.

87 afișări
Imaginea articolului Reparaţiile la blocul din Piteşti unde a avut loc o explozie urmată de incendiu au început luni

Reparaţiile la blocul din Piteşti unde a avut loc o explozie urmată de incendiu au început luni (Imagine: Cristi Cimpoes/Mediafax Foto)

Potrivit directorului Serviciului Public de Exploatare a Patrimoniului din Primăria Piteşti, Constantin Zichil, familiile ale căror locuinţe au fost afectate în urma exploziei şi incendiului au evacuat mobilierul şi aparatura electrocasnică şi au început curăţenia.

"Astăzi (n.r. - luni) a venit asigurătorul şi a evaluat pagubele, după cum ştiţi imobilul de locuinţe sociale al Primăriei este asigurat. După încheierea misiunii acestuia, ne-am apucat de treabă. Celor care au fost afectaţi li s-au oferit temporar locuinţe, oamenii au evacuat mobilierul şi aparatura electrocasnică distruse, au început curăţenia şi am început reparaţiile în apartamentele afectate, inclusiv la acoperişul imobilului", a declarat directorul Serviciului Public de Exploatare a Patrimoniului din Primăria Piteşti, Constantin Zichil.

Potrivit aceleiaşi surse, rudele fetiţei de şapte ani, moartă în explozie, se pregătesc de înmormântare, acestea urmând să beneficieze de ajutor financiar, în acest sens, din partea Primăriei Piteşti.

"Colegii de la asistenţă socială au efectuat ancheta, iar primăria a oferit ajutor financiar pentru înmormântare familiei fetiţei decedate", a mai declarat directorul Serviciului Public de Exploatare a Patrimoniului din Primăria Piteşti.

Trupul neînsufleţit al fetiţei decedate a fost depus, luni, într-un sicriu alb, la o capelă din municipiul Piteşti, urmând ca familia să decidă asupra zilei în care va avea loc înmormântarea.

Femeia rănită în deflagraţie, cu arsuri de gradele 2 şi 3 pe mai mult de jumătate din suprafaţa corpului, este internată la la Spitalul Clinic de Chirurgie Plastică Reparatorie şi Arsuri din Bucureşti, în stare gravă, dar stabilă.

Totodată, cei patru pacienţi transportaţi, duminică, la spitalele din Piteşti, cu intoxicaţie cu monoxid de carbon, o femeie şi trei copii, nu au rămas internaţi, fiind trataţi ambulatoriu.

În urma exploziei de duminică dimineaţă, dintr-un bloc de locuinţe sociale din municipiul Piteşti, o femeie de 55 de ani a fost rănită, suferind arsuri pe mai mult de jumătate din suprafaţa corpului, iar mai multe persoane au fost intoxicate cu fum.

În timpul acţiunii de stingere a incendiului, în garsoniera unde s-a produs deflagraţia a fost găsită moartă o fată de de opt ani.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Argeş au stabilit că explozia a fost provocată de o acumulare de gaze de la reţeaua de alimentare cu gaz metan a imobilului, şi nu de la o butelie, aşa cum se anunţase iniţial la 112.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici