Video Reportaj în ziua 1 a referendumului 2018. Unii bucureşteni au ieşit la VOT de frică: Vreau ca nepoţii să nu fie cum e moda/ Pot începe cu perversiuni, furturi de copii

Mai mulţi bucureşteni au mers la secţiile de votare încă din primele minute de la deschiderea urnelor, unii precizând că au votat pentru că nu vor ca nepoţii lor să fie „aşa cum a ieşit moda, bărbaţi cu bărbaţi” şi pentru că se tem de „perversiuni, violuri şi furturi de copii”.

1045 afișări

Mai mulţi alegători de la secţia de votare din Şcoala „Ienăchiţă Văcărescu” din Capitală au precizat că au venit să voteze “pentru familie”, dar şi pentru “normalitate”. La această secţie a votat, sâmbătă dimineaţă, şi Patriarhul Daniel.

“Am votat «Da». Am votat ca să fie toţi în familie, aşa cum sunt eu de 57 de ani. Vreau ca nepoţii mei să nu fie aşa cum a ieşit moda în ziua de azi, bărbaţi cu bărbaţi şi femei cu femei. Vreau să fie aşa: bărbat cu femei, şi să facă copii mulţi aşa cum eram înainte, 18 milioane. (...) Nu ştiu de cine a fost iniţiat Referendumul”, a spus, pentru MEDIAFAX, Trandafir Constatin.

“Am votat pentru normalitate, adică în Constituţie să fie precizat termenul de bărbat şi femeie. (...) Normalitate înseamnă bărbat şi femeie, aşa cum a fost lăsat”, a precizat Mihail Corelescu.

De asemenea, unii alegători au venit însoţiţi de copii şi a explicat jurnaliştilor că votează pentru viitorul şi binele lor.

“Viitorul copiilor - ce învaţă copiii într-o familie de... (n.r. - formată din persoane de acelaşi sex)? Nu pot să vorbesc mai mult, că aş glumi. Dar nu are nimic de învăţat. Şi s-ar putea ca la un moment dat, copiii aceia, când ajung adolescenţi, din ce au văzut în familia dată să înceapă şi cu violuri, să înceapă cu violenţe, cu perversiuni, cu furturi de copii. O să fie o foarte mare problemă”, a explicat o femeie.

“Da, am venit cu băiatul. Se poate lua ca un semn că am votat pentru el”, a mai spus o alegătoare.

De aceeaşi părere este şi Ioana Trandafir din Capitală, care spune că a votat pentru generaţiile viitoare.

“Societatea asta trebuie să meargă înainte, noi ne ducem şi să mai crească şi alţi români. Dacă vor fi numai bărbaţi cu bărbaţi şi femei cu femei atunci generaţia s-a terminat”, a spus femeia.

De asemenea, unii alegători susţin că în Europa persistă ideologia neomarxistă, care se opune valorilor creştine, motiv pentru care susţin modificarea Constituţiei.

“Pentru familie (am venit, n.r.) de fapt pentru definiţia căsătoriei între reuniunea dintre un bărbat şi o femeie, nu între soţi. Termenul era foarte ambiguu, nu era precizat nici numărul, nici genul şi atunci e foarte important ca în Constituţie să fie precizat, aşa ca în Codul Civil. Acum la nivel european este o ideologie neomarxistă care cumva se opune valorilor creştine şi tradiţionale, pe care noi le avem”, a spus, pentru MEDIAFAX, Bianca Scorţa.

La această secţie s-au prezentat mai multe călugăriţe din cadrul Bisericii Ortodoxe Române, venite în grup să voteze. Una dintre ele a spus că a venit să voteze “pentru familie, familia tradiţională, dintre un bărbat şi o femeie”. Întrebată de jurnalişti ce reprezintă Referendumul, dar şi de cine a fost iniţiat, acestea nu au ştiut să răspundă.

„(Am venit, n.r.) Pentru modificarea legii Constituţiei, ca să fie căsătoria între un bărbat şi o femeie”, spune o călugăriţă.

În schimb, alta, nu a putut spune mai multe, scuzându-se că e emoţionată: „(Am venit, n.r.) Pentru familie, familia tradiţională.

Referendumul pentru familie, care se va desfăşura sâmbătă şi duminică, între orele 7.00 – 21.00, are la bază iniţiativă cetăţenească demarată de Coaliţia pentru Familie, prima de după 1989. Pentru a fi valabil referendumul, la urne trebuie să se prezinte cel puţin 5.685.202 persoane cu drept de vot.

Întrebarea care va fi adresată românilor la referendumul pentru redefinirea familiei va fi: „Sunteţi de acord cu legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici