REZULTATE BACALAUREAT 2013 ALBA. Promovabilitate de 62,22 % înainte de contestaţii

Promovabilitatea la examenul de bacalaureat este de 62,22 la sută în judeţul Alba, cu 14,7 procente mai mare faţă de anul trecut, au anunţat luni, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Alba.

5345 afișări
Imaginea articolului REZULTATE BACALAUREAT 2013 ALBA. Promovabilitate de 62,22 % înainte de contestaţii

REZULTATE BACALAUREAT 2013 ALBA (Imagine: Sebastian Sascau/Mediafax Foto)

Primele rezultate ale examenului de BACALAUREAT 2013 vor fi afişate luni dimineaţă la centrele de examinare din judeţul ALBA. Notele vor fi afişate şi pe edu.ro, portalul Ministerului Educaţiei destinat informaţiilor despre examene.

Rezultatele examenului de Bacalaureat 2013 vor fi afişate luni, 8 iulie, până la ora 12:00.

CONTESTAŢIILE vor putea fi depuse înte orele 12:00-16:00. Vineri, 12 iulie, vor fi anunţate rezultatele finale.

În perioada 10 -12 iulie va avea loc soluţionarea contestaţiilor, iar la 13 iulie vor fi afişate REZULTATELE FINALE BAC 2013.

Peste 60 la sută dintre elevii din Alba care au susţinut în această vară examenul de bacalaureat au promovat, procentul celor care au reuşit să obţină note de trecere fiind de 62,22 la sută, potrivit rezultatelor înainte de contestaţii.

Şeful ISJ Alba, Dorin Sandea, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că din cei 3.113 elevi care au participat la prima sesiune a examenului de bacalaureat, 62,22 la sută au promovat examenul.

Sandea a spus că în cazul elevilor din promoţia 2012 – 2013, procentul de promovabilitate este de 66,96 la sută, respectiv din cei 2.582 de elevi care au susţinut bacalaureatul, 1.729 au obţinut note de trecere.

Potrivit sursei citate, procentul mediu cumulat de promovabilitate pentru candidaţii din promoţia actuală, dar şi cele anterioare, este de 62,22 la sută.

"Procentul de promovabilitate este mai bun decât cel din anul anterior. Trebuie felicitaţi elevii care au abordat cu mai multă seriozitate pregătirea pentru bacalaureat. De asemenea, sistemul acesta de două simulări cred că a avut un rol pozitiv pentru că i-a conştientizat pe elevi ce înseamnă atmosfera de examen", a mai spus Dorin Sandea.

În 2012, procentul de promovabilitate la bacalaureat a fost în judeţul Alba, înainte de soluţionarea contestaţiilor, de 47,44 la sută. Ulterior, după soluţionarea contestaţiilor promovabilitatea a crescut la 49,97 la sută.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici