REZULTATE BACALAUREAT 2013 BUZĂU. Promovabilitatea la BAC este de 63,99 la sută. Zece candidaţi au obţinut media 10

Promovabilitatea la bacalaureat este de 63,99 la sută în judeţul Buzău, cu peste zece procente mai mare decât anul trecut, iar zece candidaţi au obţinut media 10, nouă dintre ei fiind de la Colegiul "Bogdan Petriceicu Hasdeu".

7871 afișări

Primele rezultate ale examenului de BACALAUREAT 2013 au fost afişate luni dimineaţă la centrele de examinare din judeţul BUZĂU. Notele vor fi afişate şi pe edu.ro, portalul Ministerului Educaţiei destinat informaţiilor despre examene.

Potrivit inspectorului şcolar general adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Buzău, Geta Burducea, procentul de promovabilitate înainte de contestaţii este 63.99, peste 70 la sută dintre candidaţii din sesiunea actuală promovând examenul.

La Colegiul Naţional "Bogdan Petriceicu Hasdeu" promovabilitatea este de 99,68 la sută, urmat de Colegiul "Mihai Eminescu" unde au promovat 96,57 la sută dintre absolvenţi.

La liceele "Ştefan cel Mare" şi "Alexandru Vlahuţă" din Râmnicu Sărat, dar şi la Liceul Pedagogic din Buzău promovabilitatea este de 92,68 la sută.

Zece candidaţi din judeţ au obţinut media 10 la bacalaureat, nouă dintre aceştia fiind de la Colegiul "Bogdan Petriceicu Hasdeu".

Pe de altă parte, la un liceu din Verneşti şi la unul din Lopătariniciun absolvent nu a promovat examenul.

"Din 2.992 de elevi prezenţi la probele de anul acesta ale bacalaureatului, 2.110 au obţinut note peste 5 şi implicit media 6. E un procent sensibil mai mare decât cel de anul trecut. Explicaţiile pot fi găsite atât în structura şi dificultatea subiectelor cât şi în modul mai aplicat, mai serios în care elevii claselor terminale s-au pregătit pentru această probă", a declarat, luni, inspectorul general al ISJ Buzău, Dumitru Ene.

În anul 2012, în judeţul Buzău, promovabilitatea la examenul de bacalaureat a fost de 50,79 la sută.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici