REZULTATE BACALAUREAT 2013 HARGHITA. Promovabilitate de 42,49%, cu 12,2 puncte procentuale mai mare ca în 2012

Promovabilitatea la examenul de bacalaureat este de 42,49 la sută în judeţul Harghita, fiind mai mare cu 12,2 puncte procentuale faţă de anul trecut, cele mai slabe rezultate înregistrându-se la liceul din Corund, unde doar doi candidaţi au promovat.

1588 afișări

Primele rezultate ale examenului de BACALAUREAT 2013 au fost afişate luni dimineaţă la centrele de examinare din judeţul HARGHITA. Notele vor fi afişate şi pe edu.ro, portalul Ministerului Educaţiei destinat informaţiilor despre examene.

Şeful Comisiei judeţene de bacalaureat din Harghita, inspectorul şcolar Petru Gârbea, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că procentul de promovare la actuala sesiune în judeţ este de 42,49, înainte de contestaţii.

"Promovabilitatea în acest an, comparativ cu anul trecut, este mai bună. Dacă luăm combinat promoţia curentă cu cele anterioare, avem un procent de promovare de 42,49, iar dacă luăm numai promoţia 2013 avem 44,07, ceea ce ne arată că promovabilitatea este mai bună la promoţia curentă, lucru la care ne-am aşteptat, candidaţii promoţiilor anterioare coborând uşor promovabilitatea la nivelul judeţului", a spus Petru Gârbea.

Potrivit sursei citate, spre deosebire de anul trecut, când la trei licee din mediul rural nu a promovat niciun candidat, acum nu sunt licee cu promovabilitate zero în Harghita.

Astfel, cele mai slabe rezultate s-au înregistrat la Liceul Tehnologic din Corund, unde doar 2,9 la sută dintre candidaţi au promovat, adică doi elevi din cei 69 prezenţi au trecut examenul, şi la Liceul Tehnologic "Zeyk Domokos" din Cristuru Secuiesc, unde a promovat un singur elev din cei 33 prezenţi (3,03 la sută).

Cel mai ridicat procent de promovare, de 69,2, s-a înregistrat la liceele teoretice, la liceele vocaţionale - 49,86, iar la liceele tehnologice - 17,1.

Cel mai bun rezultat a fost obţinut de Liceul teoretic cu predare în limba maghiară "Marton Aron" din Miercurea Ciuc, unde au promovat 92,81 la sută dintre candidaţi, urmat de Liceul Teoretic "Tamasi Aron" din Odorheiu Secuiesc, cu un procent de promovare de 86,96, şi Liceul Teoretic "Salamon Erno" din Gheorgheni, unde au promovat 84 la sută dintre candidaţii prezenţi.

Dintre liceele cu predare în limba română, cea mai mare rată de promovare, de 72,22 la sută, a fost înregistrată la Colegiul Naţional "Octavian Goga" din Miercurea Ciuc, urmat de Liceul Teoretic "Sfântu Nicolae" din Gheorgheni, cu 68,09 la sută.

La actuala sesiune de bacalaureat, în Harghita nu a fost obţinută nicio medie 10, cea mai mare medie fiind 9,93, obţinută de Iuliana Sidonia Colceri de la Colegiul Naţional "Octavian Goga" din Miercurea Ciuc.

În ceea ce priveşte rezultatele pe discipline, la Informatică, Logică şi argumentare şi Psihologie au promovat toţi candidaţii, cele mai slabe rezultate fiind înregistrate la Fizică (42,86 la sută promovaţi) şi Limba şi literatura română (55,67 la sută promovaţi).

La examenul de bacalaureat în Harghita s-au înscris 3.052 de candidaţi şi s-au prezentat 2.843.

Anul trecut, procentul de promovare la bacalaureat înaintea depunerii contestaţiilor a fost de 30,25.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici