REZULTATE BACALAUREAT 2013 SUCEAVA: Promovabilitate de 64,48 la sută la BAC, cu 18 procente mai mare ca în 2012

Promovabilitatea la examenul de bacalaureat în judeţul Suceava este de 64,48 la sută înainte de soluţionarea contestaţiilor, cu aproape 18 procente mai mare faţă de anul trecut, la un liceu tehnologic toţi candidaţii fiind respinşi, iar la două colegii promovabilitatea fiind de sută la sută.

4697 afișări

Primele rezultate ale examenului de BACALAUREAT 2013au fost afişate luni dimineaţă la centrele de examinare din judeţul SUCEAVA. Notele vor fi afişate şi pe edu.ro, portalul Ministerului Educaţiei destinat informaţiilor despre examene.

CONTESTAŢIILE vor putea fi depuse înte orele 12:00-16:00. Vineri, 12 iulie, vor fi anunţate rezultatele finale.

În perioada 10 -12 iulie va avea loc soluţionarea contestaţiilor, iar la 13 iulie vor fi afişate REZULTATELE FINALE BAC 2013.

Potrivit statisticii întocmite de Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava, la examenul de bacalaureat din acest an s-au înscris 6.528 de candidaţi din promoţia 2013, dar şi din promoţii anterioare, dintre care 6.135 candidaţi s-au prezentat la examen, 393 au absentat, iar patru absolvenţi au fost eliminaţi.

Un număr de 3.956 de candidaţi, respectiv 64,48 la sută, au promovat examenul, iar dintre aceştia 1.201 au obţinut note cuprinse între 6 şi 6,99, 1.064 au medii între 7 şi 7,99, 1.046 de candidaţi au primit note între 8 şi 8,99, iar 644 au fost notaţi cu medii între 9 şi 9,99.

Un singur candidat a obţinut nota 10, fiind vorba eleva Elena Diana Grosariu de la Colegiul "Alexandru cel Bun" din Gura Humorului.

Din totalul candidaţilor înscrişi, 2.175 au fost respinşi, reprezentând 35,45 la sută, dintre care 1.779 au obţinut medii mai mici de 5, iar 396 de absolvenţi au medii între 5 şi 5.99.

La Liceul Tehnologic "Ţara de Sus" din Vatra Dornei, din cei 27 de candidaţi, doar unul a promovat examenul, cu media 6,76, în timp ce la Liceul Tehnologic "Vasile Gherasim" din comuna Marginea toţi cei 12 candidaţi au fost respinşi.

Totodată, la Colegiul Militar Liceal "Ştefan cel Mare" din Câmpulung Moldovenesc şi la Liceul Tehnologic "Bivolărie" din Vicovu de Sus promovabilitatea este de sută la sută.

La Colegiul Militar Liceal "Ştefan cel Mare" din Câmpulung Moldovenesc cea mai mare medie, 9,83 a fost obţinută de Tatiana Maria Coman, la specializarea matematică-informatică, în timp ce la Colegiul de Artă din Suceava, cea mai mare medie, 9,6 a fost obţinută de Elena Luisa Zus, la specializarea arte plastice şi decorative.

La Seminarul Teologic Liceal "Mitropolit Dosoftei" din Suceava, cea mai mare medie a fost de 9,9 obţinută de Gavril Grigorescu la specializarea teologie ortodoxă.

Cea mai mare medie la Colegiul Naţional "Petru Rareş" din Suceava, a fost 9,96, obţinută de două candidate, Andreea Mădălina Galin la specializarea ştiinţe sociale şi Laura Mariana Lungu la specializarea filologie, în timp ce la Colegiul Naţional "Ştefan cel Mare" din Suceava, cea mai mare medie, 9,90 a fost obţinută de Izabela Beatrice Ioana Gavrilei la specializarea ştiinţele naturii.

La Colegiul Naţional "Eudoxiu Hurmuzachi" din Rădăuţi, cea mai mare medie a fost obţinută de Anda Paula Botic, 9,93, la specializarea ştiinţe sociale, în timp ce la Colegiul Naţional "Mihai Eminescu" din Suceava, Valentina Juravle, la specializarea învăţător-eduator a obţinut cea mai mare medie, 9,96.

Cea mai mare medie de la Colegiul Naţional "Nicu Gane" din Fălticeni, 9,83 a fost obţinută de Georgiana Ţăranu, la specializarea ştiinţe sociale.

În 2012, în judeţul Suceava, promovabilitatea la examenul de bacalaureat a fost de 46,98 la sută înainte de soluţionarea contestaţiilor, iar în anul 2011, promovabilitatea a fost de 65,03 la sută.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici