REZULTATE BACALAUREAT 2013 VASLUI. Promovabilitate de 61,2 la sută, cu 12 procente mai mare faţă de 2012

Promovabilitatea la bacalaureat în judeţul Vaslui este de 61,2 la sută în prima sesiune din acest an, înainte de contestaţii, cu 12 procente mai mare faţă de 2012, când au promovat 49 la sută din candidaţi.

1920 afișări

Primele rezultate ale examenului de BACALAUREAT 2013 au fost afişate luni dimineaţă la centrele de examinare din judeţul VASLUI. Notele vor fi afişate şi pe edu.ro, portalul Ministerului Educaţiei destinat informaţiilor despre examene.

Rezultatele examenului de Bacalaureat 2013 vor fi afişate luni, 8 iulie, până la ora 12:00.

Potrivit datelor oficiale prezentate de Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Vaslui, 65,25 la sută dintre absolvenţii din acest an înscrişi la bacalaureat au obţinut cel puţin media şase, în timp ce 38,1 la sută din candidaţii din seriile anterioare au promovat examenul.

Cu 12 procente mai mare faţă de anul trecut, promovabilitatea la bacalaureat în Vaslui este considerată una mulţumitoare de către reprezentanţii ISJ Vaslui.

"Cu acest procent de 61,2 la sută admişi, putem spune că ne-am îndeplinit obiectivul, acela de a depăşi pragul de 50 la sută. Susţinerea examenului diferenţiat şi gradul de dificultate mediu al subiectelor a condus la creşterea numărului celor care au luat bacalaureatul. În plus, pregătirile începute încă din octombrie anul trecut şi simulările date în primăvară au venit în sprijinul candidaţilor", a declarat, luni, şeful ISJ Vaslui, Doru Bălan.

În judeţul Vaslui, la examenul de bacalaureat din acest an s-au înscris peste 3.200 de absolvenţi de liceu, însă la fiecare probă a examenului au existat absenţi.

Promovabilitatea la examenul de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2013, este de 55,4%, potrivit rezultatelor finale, înaintea contestaţiilor, anunţate luni de ministrul Educaţiei, Remus Pricopie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici