REZULTATE BACALAUREAT 2014 Bistriţa: 18,4% dintre candidaţi au promovat în sesiunea de toamnă, mai puţini faţă de anul trecut

Doar 92 de candidaţi dintre cei 500 care au susţinut bacalaureatul în sesiunea de toamnă în Bistriţa-Năsăud au reuşit să promoveze, reprezentând 18,4 la sută, mai puţini faţă de anul trecut, când promovabilitatea a fost de 20,05 la sută.

311 afișări
Imaginea articolului REZULTATE BACALAUREAT 2014 Bistriţa: 18,4% dintre candidaţi au promovat în sesiunea de toamnă, mai puţini faţă de anul trecut

REZULTATE BACALAUREAT 2014 Bistriţa: 18,4% dintre candidaţi au promovat în sesiunea de toamnă, mai puţini faţă de anul trecut (Imagine: Gabriel Petrescu/ Mediafax Foto)

Inspectorul şcolar general Camelia Tabără de la Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Bistriţa-Năsăud a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX că la examen s-au înscris 666 de candidaţi, însă s-au prezentat doar cinci sute.

Potrivit sursei citate, dintre aceştia, numai 92 au promovat, reprezentând 18,4 la sută.

În Bistriţa-Năsăud, candidaţii înscrişi la sesiunea de toamnă a bacalaureatului au fost repartizaţi în două centre de examen, la Colegiul Naţional ”Andrei Mureşanu” Bistriţa şi Colegiul Tehnic ”Grigore Moisil” Bistriţa.

De la proba scrisă de română au fost eliminaţi patru candidaţi, câte doi de la fiecare centru de examen, ca urmare a tentativei de fraudă, după ce au încercat să se folosească de telefoane mobile şi de fiţuici pentru a copia

La prima sesiune a examenului de bacalaureat, cea din vară, promovabilitatea în Bistriţa-Năsăud a fost de 62,41 la sută înainte de contestaţii şi 64,14 la sută după soluţionarea acestora.

În toamna anului trecut, 20,05 la sută dintre candidaţi au promovat bacalaureatul, atunci ]nscriindu-se la examen 1.046 de candidaţi.

Potrivit Ministerului Educaţiei Naţionale, la nivel naţional 22,27 la sută dintre absolvenţii de clasa a XII-a au promovat sesiunea a doua a examenului de bacalaureat înainte de contestaţii, rezultatul fiind cu aproximativ 1 la sută mai mare decât cel înregistrat în aceeaşi sesiune a anului 2013.

Afişarea rezultatelor se face în toate centrele, începând de duminică, la ora 18.00, urmând ca luni, în intervalul orar 12.00 - 16.00, să fie depuse contestaţiile, care vor fi soluţionate între 2 şi 3 septembrie, rezultatele finale urmând să fie făcute publice pe 4 septembrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici