REZULTATE BACALAUREAT 2014 BRAŞOV: Promovabilitate de 68,22%, cu aproape 7 procente mai mare decât în 2013

Primele rezultate ale examenului de BACALAUREAT 2014 vor fi afişate luni dimineaţă la centrele de examinare din judeţul BRAŞOV. Notele vor fi afişate şi pe edu.ro, portalul Ministerului Educaţiei destinat informaţiilor despre examene.

1525 afișări
Imaginea articolului REZULTATE BACALAUREAT 2014 BRAŞOV: Promovabilitate de 68,22%, cu aproape 7 procente mai mare decât în 2013

REZULTATE BACALAUREAT 2014 BRAŞOV (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Dintre cei 3.511 candidaţi înscrişi la bacalaureat, 3.332 s-au prezentat la examen, iar trei au fost eliminaţi după ce au încercat să copieze.

Potrivit inspectorului general adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Braşov, Maria Szabo, după corectarea lucrărilor, promovabilitatea la bacalaureat 2014 în judeţ este de 68,22 la sută, 2.273 de elevi fiind declaraţi admişi, iar 1.056, respinşi.

Un singur elev braşovean, de la Colegiul Naţional "Andrei Şaguna" din Braşov, a reuşit să obţină media 10 la bacalaureat, unitatea de învăţământ fiind, de altfel, singura cu promovabilitate sută la sută din judeţ, la fel ca şi în anii trecuţi.

De asemenea, la alte şase licee procentul de promovabilitate este de peste 9,90, după ce unul sau doi elevi nu au reuşit să obţină media 6, potrivit sursei citate.

"Un exemplu este Colegiul «Ioan Meşotă», care este, de asemenea, un liceu foarte foarte bun unde a fost un singur respins, prin urmare promovabilitatea acestuia a fost de 9,93 la sută", a spus Maria Szabo.

Pe de altă parte, la un liceu din Săcele, care nu are clase a XII-a, s-a prezentat la examen un singur candidat restanţier de anul trecut, care nu a reuşit însă să promoveze.

Anul trecut, probovabilitatea la bacalaureat în judeţul Braşov a fost de 61,72 la sută, înainte de contestaţii, şi a crescut cu peste un procent, ajungând la 62,88 la sută, după corectarea celor 908 contestaţii.

Contestaţiile, care pot fi depuse în cursul zilei de luni, urmează să fie soluţionate în perioada 8-10 iulie, iar rezultatele finale vor fi făcute publice pe 11 iulie.

A doua sesiune a examenului de bacalaureat din 2014 va avea loc în perioada 18-29 august, în 4 septembrie fiind programată afişarea rezultatelor finale.

Rezultatele examenului de Bacalaureat 2014 vor fi afişate luni, 7 iulie, până la ora 12:00. CONTESTAŢIILE vor putea fi depuse înte orele 12:00-16:00

Mai jos veţi găsi REZULTATE BAC 2014, de îndată ce ele vor fi publicate de EDU.RO.

În perioada 8 -10 iulie va avea loc soluţionarea contestaţiilor, iar la data de 11 iulie vor fi afişate REZULTATELE FINALE BAC 2014.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici