REZULTATE BACALAUREAT JUDEŢUL VRANCEA: Rata de promovare de 38,2 la sută

Promovabilitatea la sesiunea din vară a examenului de bacalaureat în judeţul Vrancea este de 38,2 la sută, asemănător celui înregistrat anul trecut.

390 afișări

Potrivit inspectorului şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Vrancea, Vasilica Zaharia, după centralizarea datelor primite telefonic din centrele de examinare, 38,2 la sută dintre absolvenţii de liceu care au susţinut anul acesta examenul de bacalaureat au reuşit să promoveze.

Datele sunt asemănătoare celor înregistrate în judeţul Vrancea în sesiunea din vară a bacalaureatului 2011. Atunci, înainte de depunerea contestaţiilor, reuşiseră să promoveze examenul de bacalaureat 38 la sută dintre absolveţi, rezultalele finale, după recorectarea lucrărilor celor care au solicitat acest lucru, fiind de 39, 3 la sută promovabilitate.

"Procentul de promovabilitate în judeţul Vrancea este similar celui de anul trecut. Cred că într-adevar trebuie să intervenim asupra întregului sistem de învăţământ şi să găsim o cale care să permită tuturor elevilor să parcurgă într- un mod normal programele şcolare pentru că eu consider că acum programul este prea încărcat, mai ales pentru liceele tehnologice. Şi în special matematica este cea care pune probleme în mod deosebit elevilor de la liceele tehnologice", a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX şeful ISJ Vrancea, Vasilica Zaharia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici