REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2018 publicate pe Edu.ro. Cum poţi depune contestaţie la examenul de Evaluare 2018. Dată publicare rezultate finale Evaluare Naţională

Rezultate Evaluare Naţională 2018. Rezultatele au fost publicate pe evaluare.edu.ro. Rezultatele la EVALUAREA NAŢIONALĂ 2018 au fost afişate şi la centrele de examen. Contestaţiile pot fi depuse marţi până la ora 19:00.

350483 afișări
Imaginea articolului REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2018 publicate pe Edu.ro. Cum poţi depune contestaţie la examenul de Evaluare 2018. Dată publicare rezultate finale Evaluare Naţională

REZULTATE EVALUAREA NAŢIONALĂ 2018.

UPDATE: CONTESTAŢII EVALUAREA NAŢIONALĂ | Peste 3.000 de elevi din Capitală au contestat notele de la Evaluarea Naţională. Cei mai mulţi, nemulţumiţi de rezultatele de la matematică

UPDATE: Rezultatele examenului de Evaluare Naţională 2018 au fost făcute publice pe 23 iunie pe site-ul Edu.ro şi afisate in premieră pe site-ul Mediafax.

UPDATE: Conform Ministerului Educaţiei Naţionale situaţia statistică generală relevă că din cei 142.847 de candidaţi prezenţi, un număr de 104.972 de candidaţi a obţinut medii mai mari sau egale cu 5 (cinci) la examenul de evaluare naţională din acest an. Acesta valoare reprezinta un procent de 73,5% din totalul candidatilor prezenţi la toatele probele evaluării naţionale.

REZULTATELE la examenul de EVALUARE NAŢIONALĂ 2018 au fost afişate marţi, 19 iunie. Intre orele 14.00 - 19.00, se vor putea depune contestaţii pentru probele de limba şi literatura romană, matematică şi limba maternă. Notele finale ale examenului de evaluare naţională 2018 vor fi făcute publice în data de 23 iunie pe site-ul Edu.ro.

Peste 150.000 de elevi s-au înscris în 2018 examenul de Evaluare Naţională. 

La examenul de Evaluare Naţională din 2017 s-au înscris 144.929 de elevi, dintre care au fost prezenţi 140.712 candidaţi.

UPDATE: Rezultatele obţinute la examenul de capacitate pe judeţe sunt disponibile în această pagină

CALENDAR EXAMEN EVALUARE NAŢIONALĂ 2018:

19 iunie 2018: Afişarea rezultatelor obtinute la evaluarea naţională înaintea contestaţiilor (până la ora 12:00)

19 iunie 2018: Depunerea contestaţiilor (orele 14:00 – 19:00)

20-22 iunie 2018: Soluţionarea contestaţiilor depuse pentru probele la Limba şi literatura româna, Limba Maternă şi la Matematică

23 iunie 2018: Afişarea rezultatelor finale ale evaluării naţionale (limba şi literatura româna, matematică, limba maternă) după soluţionarea contestaţiilor

Anul trecut, aproximativ 77% dintre candidaţi (108.294) au obţinut medii peste 5, în timp ce 23% (32.418) au obţinut medii de 2, 3 sau 4. În urmă testelor la Limba şi literatura româna/ Limba Maternă şi la Matematică, 497 de elevi care au promovat clasa a VIII-a au obţinut media 10.

EVALUARE NAŢIONALĂ ROMÂNĂ. SUBIECTE şi BAREM la proba de limba şi literatura română

Examenele la EVALUAREA NAŢIONALĂ 2018 au început cu prima probă cea la limba şi literatura română. Elevii de clasa a VIII-a au primit, la prima probă a Evaluării Naţionale, cea la limba română, două texte la prima vedere pe baza cărora au avut de răspuns la mai multe cerinţe. De asemenea, au avut de povestit o întâmplare dintr-o cetate, dar şi o compunere prin care să demonstreze genul epic.

Primul subiect (textul la prima vedere) a fost un fragment din "Inocentii", de Ioana Parvulescu, pe caza căruia au avut de răspuns la şase cerinţe cum ar fi: motivarea folosirii cratimei, găsirea de sinonime sau modul de formare a cuvintelor. Rezolvarea punctului B pentru primul subiect necesita realizarea unei compuneri de minim 150 de cuvinte care sa argumenteze apartenenta la genul epic a textului dat.

Textul celui de-al doilea subiect a fost un extras din revista National Geographic Traveller: Adina Branciulescu, "Transilvania, din goana trenului".

Candidaţii au primit de rezolvat alte şase cerinţe pe baza acestui text, printre care au avut de precizat funcţia sintactică a anumitor cuvinte, să scrie două propoziţii subordonate sau să menţioneze genul şi cazul anumitor substantive.

De asemenea, elevii au mai avut de redactat o naraţiune de 150-300 de cuvinte în care să prezinte o întâmplare petrecută într-o cetate.

BAREM Primul subiect este notat cu 40 de puncte, iar cel de al doilea cu 36 de puncte. Elevii clasei a 8-a vor mai primi 14 puncte pentru redactarea întregii lucrări şi alte 10 puncte din oficiu.

REZOLVARE SUBIECTE la Evaluarea Naţională 2018 limba română

La primul subiect al examenului de evaluare naţională la limba şi literatura română, elevii au primit un text la prima vedere din "Inocenţii" de Ioana Pârvulescu, pe caza căruia au avut de răspuns la şase cerinţe.

"La prima cerinţă s-au cerut sinonime contextuale pentru două cuvinte din text: crengi şi întotdeauna. La îndemână era să răspundem cu <<ramuri>> şi <<mereu>>. La cerinţa a doua era vorba despre rolul cratimei, care este acela de a asigura rostirea legată, de a evita hiatul, copiii ştiu cam ce este de răspuns aici. La următoarea cetinţă, li s-a ceut să precizeze modul de formare a cuvintelor <<auriu>> şi <<des>>, deci, este vorba despre o derivare cu sufix şi de o conversiune din adjectiv în adverb. Mai departe, se cereau două cuvinte care conţin hiat, avem acolo <<continuat>> şi <<excursia>>. De asemenea, au avut de scos din textul dat două idei principale sau secundare. Dacă textul este citit cu atenţie, nu văd ce probleme ar putea pune", a explicat Jolan Vasiliu, profesor de limba română.

Absolvenţii de gimnaziu au mai avut, la primul subiect, de argumentat că textul dat aparţine genului epic. Rezolvarea acestui punct este descrisa mai jos, astfel:

"Avem demonstraţia pe genul epic, din nou, o cerinţă accesibilă. Copiii trebuiau să definească genul epic şi să vină cu două trăsături pe care să le argumenteze pornind de la textul dat", a adăugat profesoara.

"La subiectul al doilea, avem ,de data aceasta, un text nonliterar cu primele cerinţe care solicită informaţii din text. Ele sunt relativ uşoare, doar că trebuie foarte multă atenţie în lectura textului şi în formularea răspunsului. Urmează cerinţele la gramatică. Avem două substantive la care se cer genul şi cazul: <<gărzii>> este genul feminin şi cazul genitiv, iar <<momentul>> este genul neutru şi cazul acuzativ. La cerinţa a patra, sunt două cuvinte subliniate într-o frază, unde se cer atât funcţia sintactică, cât şi valoare morfologică, astfel, avem un predicat verbal exprimat prin verb predicativ şi un atribut adjectival exprimat prin adjectiv pronominal demonstrativ de identitate. Mai deprate, se cer două subordonate diferite din fraza dată, unde putem opta pentru atributivă sau circumstanţială de scop", a precizat Vasiliu.

De asemenea, pentru rezolvarea subiectelor elevii au mai avut de redactat o naraţiune de 150-300 de cuvinte în care să prezinte o întâmplare petrecută într-o cetate.

"Era de urmărit să existe într-adevăr o acţiune, o naraţiune, să existe o succesiune logică a faptelor şi să se precizeze contextul spaţio-temporal, numărul de cuvinte, La genul acesta de texte este foarte simplu de văzut cine redactează cu uşurinţă şi cine are dificultăţi. Sigur, contează foarte mult cum ne formulăm ideile, să nu facem greşeli de scriere, ortografie, punctuaţie. Toate acestea au punctaje, iar astfel de greşeli duc la scăderea notei", a subliniat Jolan Vasiliu.

"În concluzie, vreau să spun că au fost nişte subiecte de nivel mediu, care nu au reprezentat nicio surpriză, fiind vorba despre nişte cerinţe relativ accesibile", a mai spus profesoara de limba română.

Examenul a început la ora 09.00 şi a durat două ore.

Aproximativ 150.000 de elevi care au absolvit clasa a VIII-a s-au înscris la Evaluarea Naţională.

Pe durata examenului, sălile de clasă au fost supravegheate video şi audio.

EVALUARE NAŢIONALĂ MATEMATICĂ. SUBIECTE şi BAREM la proba scrisă MATEMATICĂ. Informaţiile au fost publicate pe Edu.ro

Examenul la matematică de la EVALUAREA NAŢIONALĂ 2018 a avut loc miercuri în şcolile din toată ţara. Elevii clasei a 8-a au primit la matematică trei subiecte, fiecare fiind cotat cu 30 de puncte, 10 puncte fiind acordate din oficiu.

SUBIECTE EVALUARE NAŢIONALĂ MATEMATICĂ 2018

SUBIECTE EVALUARE NAŢIONALĂ MATEMATICĂ 2018

INFORMAŢII UTILE

EVALUARE NAŢIONALĂ 2018. În funcţie de notele de la Evaluarea Naţională obţinută de elevii clasei a 8-a, va fi stabilită media de admitere la liceu. Astfel, media examenului va avea o pondere de 75%, iar media claselor V-VIII va conta în proporţie de 25% în vederea stabilirii notei finale de admitere la liceu.

EVALUARE NAŢIONALĂ 2018. Pentru sesizarea oricărei nereguli, Ministerul Educaţiei pune la dispoziţie Tel Verde: 0800 801 100, la care se poate suna în perioada 11-15 iunie, între orele 08.00-16.00, de luni până joi, iar vineri, în intervalul 08.00 - 14.00.

REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2018

Rezultatele examenului de Evaluarea Naţională 2018 au fost afişate astazi, 19 iunie pe site-ul evaluare.edu.ro Pana la orele 14.00 - 19.00, vor putea fi depuse contestaţiile pentru toate probele examenului de evaluare (limba şi literatura romană, matematică, limba maternă). Rezultatele finale ale examenului de Evaluare Naţională 2018 vor fi publicate in data de 23 iunie.

UPDATE: Notele obţinute la examenul de Bacalaureat 2018 sunt disponibile aici.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici