REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ JUDEŢUL MUREŞ: Şapte elevi au obţinut media 10

Şapte elevi au obţinut media zece la evaluarea naţională în judeţul Mureş, iar peste 1.400 de elevi au obţinut medii sub cinci, potrivit datelor furnizate de reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Mureş.

2095 afișări
Imaginea articolului REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ JUDEŢUL MUREŞ: Şapte elevi au obţinut media 10

REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ JUDEŢUL MUREŞ: Şapte elevi au obţinut media 10 (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax foto)

Viorel Socol, preşedintele comisiei de evaluare naţională constitută în Mureş, a declarat că, din cei 5.141 de absolvenţi de clasa a VIII-a au fost înscrişi la evaluarea naţională 4.687, cei care nu a putut fi înscrişi la acest examen fiind corigenţi, repetenţi sau cu situaţia şcolară neîncheiată.

Pentru 4.473 dintre aceştia, mediile au fost afişate vineri, diferenţa constituind-o elevii care n-au participat la una din probe - de Limba şi literatura română, Matematică, Limbă maternă - maghiară sau germană, a spus Socol.

Potrivit acestuia, în judeţul Mureş, şapte elevi au obţinut "10 pur" la evaluarea naţională.

"Avem 1.402 medii sub cinci, un număr de 1.471 de medii între cinci şi şapte şi 1.593 de medii între 7 şi 9,99. Medii de 10 pur avem şapte, obţinute de cinci fete şi doi băieţi, în mediul urban. Avem o medie de 10 la centrul de evaluare zonal de la Iernut, două la Reghin, două la Sighişoara şi două la Târgu Mureş", a arătat Socol.

El nu a putut preciza câte note de 10 au fost obţinute la diverse probe la acest examen la nivel de judeţ.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici