Rezultate finale ALEGERI PARLAMENTARE: Directorul Spitalului Judeţean Timişoara obţine mandatul de deputat în Colegiul 3

Directorul Spitalului Judeţean din Timişoara, Florin Bîrsăşteanu, candidat al Alianţei PSD-UNPR-PC pentru postul de deputat în Colegiul 3 Timişoara, obţine mandatul cu 38,31% din voturi, fiind urmat de Viorel Coifan (PNL) - 22,23% şi Daniel Funeriu (PMP)-17,47%, arată rezultatele finale ale BEJ.

354 afișări
Imaginea articolului Rezultate finale ALEGERI PARLAMENTARE: Directorul Spitalului Judeţean Timişoara obţine mandatul de deputat în Colegiul 3

REZULTATE FINALE ALEGERI EUROPARLAMENTARE: Directorul Spitalului Judeţean Timişoara obţine mandatul de deputat în Colegiul 3 (Imagine: Marius Dumbraveanu/ Mediafax Foto)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Biroului Electoral Judeţean Timiş, Nicolae Amzoiu, rezultatele finale ale alegerilor parlamentare parţiale pentru mandatul de deputat din Colegiul 3 Timişoara arată că pe locul întâi s-a clasat candidatul Alianţei PSD-UNPR-PC, Florin Bîrsăşteanu, care a obţinut 4.995 de voturi (38,31 la sută), transmite corespondentul MEDIAFAX.

Florin Bîrsăşteanu are 55 de ani, este căsătorit şi are doi copii. El este medic radiolog, iar în luna aprilie a acestui an a fost numit director al Spitalului Judeţean din Timişoara. De asemenea, este consilier local al municipiului Timişoara, din partea PSD, fiind membru al acestui partid din anul 2001 şi vicepreşedinte al filialei locale. După ce Bîrsăşteanu a obţinut mandatul de deputat, locul său în Consiliul Local Timişoara va fi luat de următorul pe listă - Daniel Idolu, directorul Aeroportului Internaţional "Traian Vuia" din Timişoara. Bîrsăşteanu va trebui să demisioneze şi din funcţia de director al Spitalului Judeţean Timişoara deoarece funcţia de deputat şi cea de director de spital sunt incompatibile.

Următorul clasat în urma alegerilor de duminică este candidatul PNL Viorel Coifan, cu 2.898 de voturi (22,23 la sută), urmat de candidatul PMP, Daniel Funeriu, cu 2.278 de voturi (17,47 la sută), candidatul PDL, Balint Petrescu, cu 1.062 de voturi (8,14 la sută), candidatul PNŢCD, Ciprian Mihok, cu 857 de voturi (6,56 la sută), candidatul PPDD, Florian Zanfir, cu 527 de voturi (4,04 la sută), şi Mircea Gurbină, de la FC, cu 419 voturi (3,21 la sută).

În Colegiul 3 Timişoara sunt 71.719 alegători, însă s-au prezentat la urne 13.725 de persoane.

La BEJ au fost primite 78.702 de buletine de vot, iar 64.978 au fost neîntrebuinţate şi anulate. Au fost înregistrate 13.035 de voturi valabil exprimate, 656 de voturi nule şi 33 de voturi albe.

Colegiul 3 Timişoara a rămas vacant după demisia Mariei Grapini (PC), care a candidat la alegerile europarlamentare din partea Alianţei PSD-UNPR-PC.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici