REZULTATE FINALE BACALAUREAT 2013 - CONSTANŢA: 82 de elevi au promovat după contestaţii

Un număr de 82 de elevi din Constanţa au promovat examenul de bacalaureat în urma rezolvării contestaţiilor, iar promovabilitatea în judeţ a crescut de la 54,28 la sută la 55,4 la sută.

136 afișări

Potrivit datelor prezentate, vineri, de Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa, promovabilitatea la examenul de bacalaureat a crescut, în urma soluţionării contestaţiilor, de la 54,28 la sută la 55,4 la sută.

"Din cei 7.285 de candidaţi prezenţi, note sub 5.00, înainte de contestaţii, au obţinut 2.616 absolvenţi, iar după contestaţii, 2.569 de candidaţi", spune reprezentantul ISJ Constanţa Anca Ciobanu.

Conform acesteia, 82 de absolvenţi de liceu care picaseră bacalaureatul şi au depus contestaţii au primit medii peste 6 după recorectare şi au trecut astfel examenul.

În judeţul Constanţa au fost depuse 2.159 de contestaţii, cele mai multe dintre acestea, aproximativ 900, fiind la limba şi literatura română.

Pentru această sesiune de bacalaureat s-au înscris 7.751 de absolvenţi de clasa a XII-a, la examene fiind prezenţi 7.285. Dintre aceştia, înainte de contestaţii, 3.261 de candidaţi au fost respinşi, 2.616 cu medii sub 5, iar 645 cu medii între 5 şi 5.99.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici