Român suspectat că a incendiat la Roma o prostituată româncă, arestat joi

Un român de 30 de ani, suspectat că a incendiat o tânără din România care se prostitua la Roma, la jumătatea lunii septembrie, a fost arestat joi, în timp ce victima, care a fost complet mutilată, se află în continuare în spital.

187 afișări
Imaginea articolului Român suspectat că a incendiat la Roma o prostituată româncă, arestat joi

Român suspectat că a incendiat la Roma o prostituată româncă, arestat joi (Imagine: Shutterstock)

Potrivit Poliţiei italiene, suspectul ar face parte dintr-o grupare criminală şi i-ar fi dat foc prostituatei pe stradă, alături de un alt bărbat, pentru a trimite un mesaj unei bande rivale, într-o răfuială legată de teritoriu.

Victima rămâne internată la spitalul Sant'Eugenio din Roma, unde a fost adusă cu arsuri de gradul trei pe mai mult de jumătate din corp, informează agenţia Ansa.

Poliţia a mai comunicat că femeia refuză să îl identifice pe agresor, îngreunând astfel derularea investigaţiilor.

Incidentul a avut loc pe 11 septembrie, pe strada Rocca Cencia, o zonă aproape rurală situată între bulevardele Prenestina şi Casilina, la periferia Romei, unde obişnuiau să-şi facă apariţia mai multe prostituate, între care şi Mihaela Roznov, în vârstă de 22 de ani, din Botoşani, potrivit unui raport al Poliţiei italiene.

După lăsarea întunericului, doi bărbaţi au apărut şi, fără să spună nimic, au trântit-o la pământ, au lovit-o de câteva ori, apoi au turnat benzină peste ea şi i-au dat foc, transformând-o, într-o fracţiune de secundă, într-o torţă vie. Cei doi bărbaţi au fugit apoi de la locul faptei.

Fără să aibă prea multe indicii legate de identitatea suspecţilor, poliţiştii italieni au lansat mai multe ipoteze de lucru, însă, judecând după "cruzimea deosebită", aceştia au presupus că, cel mai probabil, "unul dintre grupurile care controlează piaţa sexului ar fi vrut să trimită un mesaj animalic unui grup rival", notează anchetatorii în raportul citat.

Un alt scenariu luat în calcul de poliţişti a fost acela că prostituata ar fi vrut să lucreze pe cont propriu şi "cineva a decis să pedepsească o sclavă care voia să fie liberă".

Orfană de tată, fata a plecat în Italia imediat după ce a împlinit 18 ani pentru a-şi câştiga existenţa ca prostituată. La data de 11 septembrie 2012, aceasta a ieşit, ca de obicei, în locul în care obişnuia să meargă pentru a-şi găsi clienţi. Avea deja patru ani de când lucra în Italia şi, în afara unor incidete minore, provocate, de cele mai multe ori, de diferiţi clienţi băuţi sau drogaţi, Mihaela nu fusese auzită de nimeni să se fi plâns de faptul că a păţit vreodată ceva rău ori că se simte ameninţată.

Cei câţiva martori care se aflau în apropiere când a avut loc atacul au relatat cu lux de amănunte cum a decurs, pas cu pas.

Audiaţi de anchetatori, aceştia au povestit că au văzut cum ardea corpul femeii, care "ţipa şi se răsucea de durere". În acelaşi timp, martorii au văzut cum colegele prostituatei se chinuiau să-i smulgă hainele cuprinse de flăcări şi încercau să stingă focul cu mâinile goale, apăsând pe picioarele, pe mâinile şi pe abdomenul victimei.

La rândul lor, prostituatele care au fost de faţă s-au limitat să spună doar că, la început, agresorii au lovit-o pe Mihaela cu pumnii şi cu picioarele, iar "când s-a prăbuşit la pământ, au stropit-o cu ceva care mirosea a benzină, i-au dat foc şi au fugit". În ce-i priveşte pe cei doi autori, prostituatele au spus că nu-i cunoşteau şi n-au putut să-i descrie, pe motiv că purtau glugi care le acopereau feţele aproape în totalitate.

Tânăra, ajutată de trecători şi de o patrulă a carabinierilor din zona Tor Bella Monaca, a fost transportată la Spitalul Santo Eugenio, unde, se arată în raportul anchetatorilor, medicii s-au declarat rezervaţi în legătură cu şansele de supravieţuire ale acesteia. Tânăra a suferit arsuri de gradul trei pe jumătate din suprafaţa corpului, existând riscul să apară complicaţii grave. În plus, cadrele medicale au explicat atunci că, dacă scapă cu viaţă, pacienta va avea nevoie de un lung şir de operaţii complicate pentru refacerea pielii, în condiţiile în care a ajuns la spital complet mutilată.

Raportorul regional pentru Politici Sociale, Aldo Forte, a vizitat-o pe Mihaela Roznov la spital, iar aceasta i-a spus doar că îi este teamă de faptul că, cei care i-au dat foc de vie, ar putea încă să-i facă rău.

Chestionată de poliţişti, românca din Botoşani a afirmat că nu îi cunoaşte pe agresori.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici