Românii îşi doresc mai mult decât alţi europeni să utilizeze mobilul în avion

Românii îşi doresc mai mult decât alţi europeni să poată folosi mobilul în timpul zborului, să citească reviste electronice şi să existe zone dedicate copiilor sau bonelor, principala dorinţă fiind însă, ca şi în cazul turiştilor străini, accesul la Internet, potrivit unui studiu British Airways.

321 afișări
Imaginea articolului Românii îşi doresc mai mult decât alţi europeni să utilizeze mobilul în avion

Românii îşi doresc mai mult decât alţi europeni să utilizeze mobilul în avion (Imagine: Shutterstock)

Având ca obiectiv identificarea preferinţele pasagerilor în ceea ce priveşte zborurile pe distanţe scurte, studiul comandat de compania aeriană a fost realizat pe un eşantion de 2.000 de persoane din România, Franţa, Germania, Italia, Spania, Elveţia, Belgia, Olanda şi Polonia care călătoresc cu avionul de cel puţin două ori pe an.

Utilizarea telefoanelor mobile în timpul zborului este preferată de 37% dintre respondenţii români şi de doar 16% dintre francezi şi belgieni.

Revistele în format electronic sunt dorite de 29% dintre români, iar zona pentru copii sau bone de 15% dintre aceştia. Comparativ, la polul opus se situează olandezii, în ambele cazuri, cu 13%, respectiv 5%.

Navigarea online pe perioada zborului este preferată de 57% dintre belgieni, 58% dintre francezi şi de 63% dintre elveţieni şi români, restul ţărilor figurând cu procente mai ridicate.

Potrivit rezultatelor studiului, check-in-ul online a fost votat drept cea mai apreciată inovaţie tehnologică la bordul avioanelor de către 51% dintre români, în timp ce 23% dintre aceştia consideră că biletul electronic este cea mai utilă inovaţie tehnologică. În topul preferinţelor se mai numără biletul de îmbarcare de pe telefonul mobil (8%) şi check-in-ul automat la chioşcurile special amenajate (5%).

Printre facilităţile pe care românii le apreciază cel mai mult atunci când călătoresc cu avionul se numără serviciile la bordul aeronavei (41%), în timp ce pentru respondenţii din toate celelalte ţări scaunele confortabile contează cel mai mult.

British Airways are o reţea de rute care acoperă peste 150 destinaţii din 75 ţări.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici