Romsilva: Aproximativ 500 de kilometri de drumuri forestiere au fost distruse de inundaţii

Circa 500 de kilometri de drumuri forestiere au fost distruse, integral sau parţial, de inundaţiile din ultima perioadă, care au mai afectat, printre altele, 42 de hectare de plantaţii forestiere, şase lucrări de amenajare a bazinelor hidrografice şi două păstrăvării, informează Romsilva.

328 afișări
Imaginea articolului Romsilva: Aproximativ 500 de kilometri de drumuri forestiere au fost distruse de inundaţii

Romsilva: Aproximativ 500 de kilometri de drumuri forestiere au fost distruse de inundaţii (Imagine: Octav Ganea/ Mediafax Foto)

Potrivit sursei citate, în urma inundaţiilor care au avut loc în special în judeţele Argeş, Vâlcea, Gorj, Teleorman, Hunedoara, Caraş-Severin, Bacău, Suceava, Timiş şi Mehedinţi, au fost distruse circa 500 de kilometri de drumuri forestiere, din care 80 de kilometri în judeţul Argeş, 40 de kilometri în Gorj, 260 în Vâlcea, 80 în Hunedoara şi 40 de kilometri în judeţul Bacău.

Apa a afectat şi 46 de hectare de plantaţii forestiere şi şapte pepiniere în judeţul Teleorman, iar 55 de hectare cu arborete de molid au fost doborâte de vânt în judeţul Suceava.

Inundaţiile au mai afectat şase lucrări de amenajare a bazinelor hidrografice torenţiale - cinci în judeţul Bacău şi unul în Vâlcea - şi două păstrăvării, din Bacău şi Vâlcea.

Reprezentanţi ai Romsilva au mers în zonele afectate, pentru evaluarea pagubelor, stabilirea unor măsuri operative de refacere a drumurilor forestiere calamitate, cu prioritate a celor cu impact asupra comunităţilor locale, şi alocarea sumelor necesare refacerii porţiunilor de drumuri forestiere distruse, inclusiv a podeţelor şi a lucrărilor de corectare a torenţilor în regim de urgenţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici