Salariile restante care vor fi câştigate anul viitor în instanţă de bugetari, plătite tot în 5 ani

Salariile restante care vor fi câştigate anul viitor în instanţă, prin procese deschise împotriva statului, de către bugetari vor fi achitate tot eşalonat pe o perioadă de cinci ani, conform sistemului aplicat şi până în prezent, cu un cuantum al ratelor în creştere de la an la an.

450 afișări
Imaginea articolului Salariile restante care vor fi câştigate anul viitor în instanţă de bugetari, plătite tot în 5 ani

Salariile restante care vor fi câştigate anul viitor în instanţă de bugetari, plătite tot în 5 ani (Imagine: Shutterstock)

Guvernul a elaborat deja o ordonanţă de urgenţă care prevede că plata sumelor prevăzute prin hotărâri judecătoreşti având ca obiect acordarea unor drepturi de natură salarială stabilite în favoarea personalului din instituţiile şi autorităţile publice, devenite executorii în perioada 1 ianuarie - 31 decembrie 2014, se va realiza astfel: în primul an de la data la care hotărârea judecătorească devine executorie se plăteşte 5% din valoarea titlului executoriu; în al doilea an de la data la care hotărârea judecătorească devine executorie se plăteşte 10% din valoarea titlului executoriu; în al treilea an de la data la care hotărârea judecătorească devine executorie se plăteşte 25% din valoarea titlului executoriu; în al patrulea an de la data la care hotărârea judecătorească devine executorie se plăteşte 25% din valoarea titlului executoriu; în al cincilea an de la data la care hotărârea judecătorească devine executorie se plăteşte 35% din valoarea titlului executoriu.

În cursul acestei perioade, orice procedură de executare silită se suspendă de drept.

Sumele vor fi actualizate cu indicele inflaţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici