Salvamont Buşteni: Un turist străin şi-a pierdut viaţa lovit de trăsnet în Bucegi

Un turist străin, care făcea parte dintr-un grup organizat cu peste 20 de membri, şi-a pierdut sâmbătă viaţa în Bucegi, anunţă Salvamont Buşteni.

966 afișări
Imaginea articolului Salvamont Buşteni: Un turist străin şi-a pierdut viaţa lovit de trăsnet în Bucegi

Instabilitatea atmosferică i-a surprins pe turişti pe Creastă Bucşoiului. Primul trăsnet a căzut foarte aproape de grup şi i-a speriat pe toţi, dar un al doilea l-a lovit în plin pe cetăţeanul străîn.

Ceilalţi turişti au fugit încercând să se pună la adăpost şi au sunat după ajutor.

O echipă de salvatori a plecat imediat la locul accidentului, dar din păcate pentru victima era prea târziu că să se mai facă ceva.

Duminică dimineaţă, dacă vremea va fi favorabilă, se va încerca extragerea trupului cu ajutorul unui elicopter, dar se vor organiza şi echipe terestre, pregătite să intervină.

În această dimineaţă Dispeceratul Naţional Salvamont anunţa că în ultimele 24 de ore s-au primit 22 apeluri prin care se solicita intervenţia de urgenţă a salvamontiştilor. Au fost salvate 23 persoane, dintre acestea 6 fiind predate la ambulanţă sau SMURD pentru transport la spital iar 3 persoane au fost predate la elicopterul SMURD pentru transport aerian la spital. S-au mai primit 42 apeluri prin care se solicitau sfaturi şi informaţii despre diferite trasee turistice din zona montană.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici