Salvamont Sibiu, în plină caniculă: Zăpadă în Făgăraş. Atenţie la traversarea limbilor de zăpadă

Salvamontiştii din Sibiu atrag atenţia că zăpada persistă în Munţii Făgăraş, iar traversarea „limbilor de zăpadă” poate fi periculoasă.

743 afișări
Imaginea articolului Salvamont Sibiu, în plină caniculă: Zăpadă în Făgăraş. Atenţie la traversarea limbilor de zăpadă

Sursa foto: Serviciul Public Judeţean Salvamont Sibiu

„În zona înaltă a Făgăraşului zăpada încă persistă. Atenţie la traversarea limbilor de zăpadă”, este avertismentul postat de salvamontiştii sibieni.

„Limba de zăpadă” este omătul rămas sub formă de depozite pe vâlcele şi scocuri înclinate. Reprezintă un risc mare pentru cei care încearcă să le traverseze fără un echipament minim, care include ghete de munte sau bocanci şi beţe de schi.

O căzătură pe o astfel de „limbă de zăpadă” poate fi fatală.

La Bâlea Lac sunt, sâmbătă, în jur de 14 grade Celsius, iar temperaturile se vor menţine la fel şi zilele următoare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici