Salvamontiştii din Voineasa au primit un apel SOS transmis de un snowmobil de ultimă generaţie

Salvamontiştii din Voineasa intervin, sâmbătă, pentru verificarea unui apel automat SOS transmis de către un snowmobil de ultima generatie. Coordonatele GPS au fost transmise către salvamontişti şi indică o locaţie în zona Petrimanul.

216 afișări
Imaginea articolului Salvamontiştii din Voineasa au primit un apel SOS transmis de un snowmobil de ultimă generaţie

Potrivit Dispeceratului Naţional Salvamont, salvamontiştilor din cadrul serviciului Salvamont Voineasa intervin pentru verificarea unui apel automat SOS transmis de un snowmobil de ultimă generaţie.

Apelul automat a fost recepţionat prin Sistemul naţional de urgenţă 112 iar coordonatele GPS au fost transmise către salvamontişti şi indică o locaţie în zona Petrimanul.

„În zona s-au deplasat două echiaje salvamont de prim răspuns pe snowmobil, respectiv pe schiuri de tură. Vremea este urâtă, vânt, ceaţă, temperaturi scăzute şi vizibilitate redusă. În paralel, în partea de sud a masivului, salvamontiştii din Gorj au făcut cercetări în rândul celor care se plimbă cu snowmobilele în zonă, a fost identificat deja un snowmobil care a emis un astfel de semnal, dar distanţa de circa 4 km liniari dintre cele două locaţii nu oferă certitudinea că este acelaşi semnal”, transmit salvamontiştii.

Din cauza incertitudinii privind snowmobilul care a emis semnalul GPS, se impune continuarea cercetărilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
salvamont,
sos,
snowmobil

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici