Salvaţi Copiii, despre demiterea lui Andronescu: Gest absolut firesc. Îl salutăm

Reprezentanţii organizaţiei Salvaţi Copiii spun că demiterea ministrului Educaţiei, Ecaterina Andronescu, este un gest firesc al premierului şi atrag atenţia că problemele din sistemul de învăţământ sunt mai grave şi nu sunt rezolvate prin sancţiuni politice.

243 afișări
Imaginea articolului Salvaţi Copiii, despre demiterea lui Andronescu: Gest absolut firesc. Îl salutăm

Salvaţi Copiii, despre demiterea lui Andronescu: Gest absolut firesc. Îl salutăm

„Faptul că premierul Viorica Dancila a luat decizia de a o demite pe Ecaterina Andronescu din fruntea Ministerului Educaţiei, după ce aceasta a dat dovadă de lipsa de empatie, pe plan uman, dar mai ales de lipsa de cunoaştere a problemelor şi nevoilor din domeniul pe care îl conducea este un gest absolut firesc. Îl salutăm. Atragem însă atenţia că problemele din sistemul de educaţie sunt grave şi nu se rezolva prin câte o sancţiune politică sau printr-o acţiune de PR, ci prin politici şi programe complexe şi susţinute”, transmit reprezentanţii Salvaţi Copiii România.

Aceştia atrag atenţia că problema transportului public în comunităţile rurale este una extrem de serioasă, fiind una dintre cauzele abandonului şcolar şi poate pune în pericol viaţă copiilor.

„De altfel, Salvaţi Copiii şi Federaţia Elevilor din România i-au scris Avocatului Poporului, atrăgând atenţia asupra faptului că, prin adoptarea Ordonanţei de Urgenţă nr. 51/2019 pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul transportului, act normativ care a eliminat transportul judeţean de persoane din sfera serviciilor publice, elevilor din România nu li se vor mai deconta abonamentele pentru transportul judeţean, ceea ce va conduce la creşterea abandonului şcolar în rândul copiilor din mediul rural, cei mai vulnerabili din punct de vedere social-economic”, mai arată organizaţia.

Potrivit acestora, educaţia nu are nevoie de reforme personalizate şi nici de zile de vacanţă în plus, ci de „asumare”. Salvaţi Copiii cer premierului să facă din educaţie o prioritate naţională, pornind de la buget şi alte resurse alocate.

„De asemenea, îi solicităm numirea unei persoane competenţe la portofoliul Educaţiei, unul dintre cele mai importante ministere în ecuaţia oricărui stat care lucrează în virtutea interesului general. Mii de mulţumiri, Alexandra", mai arată sursa citată.

Viorica Dăncilă a anunţat, vineri, că a decis să o demită pe Ecaterina Andronescu din funcţia de ministru al Educaţiei, după ce aceasta a afirmat că ea a învăţat de acasă să nu se urce într-o maşină cu un străin, propunându-l pe Daniel Breaz, actual ministru al Culturii, să preia interimatul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici