Sâmbătă se împlinesc 26 de ani de la moartea lui Arsenie Boca: Peste o sută de jandarmi vor asigura ordinea la Mănăstirea Prislop

Peste o sută de jandarmi, poliţişti şi pompieri vor asigura măsurile de ordine şi siguranţă la Mănăstirea Prislop, sâmbătă, când se comemorează 26 de ani de la moartea părintelui Arsenie Boca, iar autorităţile se aşteaptă la participarea a zeci de mii de pelerini, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1326 afișări
Imaginea articolului Sâmbătă se împlinesc 26 de ani de la moartea lui Arsenie Boca: Peste o sută de jandarmi vor asigura ordinea la Mănăstirea Prislop

Comandament al autorităţilor locale, cu prilejul comemorării a 26 ani de la moartea lui Arsenie Boca

Potrivit unui comunicat de presă transmis, vineri, de Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Hunedoara, peste o sută de jandarmi, poliţişti şi pompieri vor asigura măsurile de ordine şi siguranţă publică, sâmbătă, la Mănăstirea Prislop, cu prilejul împlinirii a 26 de ani de la decesul părintelui Arsenie Boca.

”Pe calea de acces către Mănăstirea Prislop vor acţiona, pentru fluidizarea circulaţiei, mai multe echipaje ale Poliţiei Rutiere. În acest sens, poliţiştii recomandă şoferilor să respecte indicaţiile agenţilor de circulaţie şi să parcheze autovehiculele în afara şoselei pentru a nu obstrucţiona traficul rutier sau accesul autospecialelor de intervenţie ale forţelor de ordine, să circule prudent cu viteză adaptată condiţiilor meteo, să păstreze o distanţă corespunzătoare în mers faţă de autovehiculele care circulă în faţă, în special în mersul în coloană, iar pietonii să meargă cât mai aproape de marginea şoselei”, se arată în comunicat.

De asemenea, jadarmii le recomandă pelerinilor să aibă grijă de bunurile lor când se află în locuri aglomerate, să nu lase copiii nesupravegheaţi, să evite să intre în discuţii cu necunoscuţii şi să evite conflictele.

”În cazul în care observă producerea unor fapte antisociale, oamenii se pot adresa direct jandarmilor şi poliţiştilor sau pot solicita sprijin la numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112”, se mai arată în comunicat.

Autorităţile judeţene din Hunedoara se aşteaptă ca, la acest sfârşit de săptămână, la Mănăstirea Prislop să vină zeci de mii de pelerini, având în vedere minivacanţa de 1 Decembrie, dar şi faptul că se împlinesc 26 de ani de la moartea părintelui Arsenie Boca.

Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Hunedoara, Dan Terteci, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX că prefectul Sorin Adrian Vasilescu a convocat un comandament pentru a mobiliza factorii de decizie, în special Poliţie Rutieră, Jandarmeria şi Pompierii în zona Mănăstirii Prislop.

”Prefectul judeţului Hunedoara a convocat un comandament, împreună cu preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, în cadrul căruia au fost mobilizaţi factorii de decizie - în special Poliţia Rutieră, Inspectoratul de Jandarmi şi ISU - pentru a lua măsurile în vederea fluidizării traficului, astfel încât pelerinii să ajungă în siguranţă la mănăstire, dar şi să se poată permite accesul echipajelor de intervenţie, în caz de necesitate”, a declarat Terteci.

De asemenea, inspectorii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor şi cei ai Direcţiei de Sănătate Publică vor face controale la comercianţii din apropierea Mănăstirii Prislop.

”Nu este vorba de măsuri excepţionale, dar având în vedere că ne aşteptăm la un număr mare de pelerini, iar drumul până la mănăstire este foarte îngust, e nevoie de organizare”, a spus Dan Terteci.

Autorităţile judeţene au început lucrările la drumul spre Mănăstirea Prislop pentru lărgirea la două benzi de circulaţie, în prezent fiind o singură bandă. De asemenea, se vor amenaja şi parcări în zonă.

Anul trecut, peste 40.000 de credincioşi s-au rugat timp de două zile la mormântul părintelui Arsenie Boca de la Mănăstirea Prislop din judeţul Hunedoara, la 25 de ani de la moartea acestuia.

Arsenie Boca s-a născut în în 1910, iar pentru convingerile sale a fost arestat, torturat de fosta Securitate şi apoi alungat de la mănăstire în timpul regimului comunist. Părintele Arsenie Boca a murit în 28 noiembrie 1989 şi nu a fost canonizat de Biserica Ortodoxă Română.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici