Sanitas va organiza, după 20 octombrie, un miting urmat de grevă

Liderii Sanitas vor organiza, după 20 octombrie, un miting la care să participe peste 10.000 de persoane, urmat de grevă în sistemul sanitar, dacă ministrul Ion Bazac nu îşi respectă promisiunea privind asigurarea fondurilor pentru veniturile angajaţilor până la sfârşitul anului.

43 afișări
Imaginea articolului Sanitas va organiza, după 20 octombrie, un miting urmat de grevă

Sanitas va organiza, după 20 octombrie, un miting urmat de grevă (Imagine: Mediafax Foto)

Preşedintele Federaţiei Sanitas, Marius Petcu, a declarat, joi, la finalul Consiliului general al organizaţiei sindicale, că fiecare lider a prezentat situaţia unităţilor sanitare din teritoriu şi că, în majoritatea oraşelor, s-au înregistrat pierderi ale drepturilor salariaţilor din domeniu, cum ar fi neplata primei de stabilitate şi diminuarea cu 50 la sută a tichetelor de masă şi a sporurilor.

Astfel, angajaţii din Sănătate au decis să participe la toate acţiunile organizate de Alianţa Bugetarilor şi, în plus, să aibă un calendar propriu de proteste.

Liderul Sanitas a susţinut că pe 20-22 octombrie, peste 10.000 de salariaţi din Sănătate vor participa la un miting de protest, urmând ca apoi să declanşeze greva de avertisment şi greva generală.

Petcu a adăugat că ministrul Bazac i-a asigurat că Guvernul este de acord să elaboreze un document prin care să asigure plata veniturilor salariaţilor din Sănătate până la sfârşitul lui 2009 din banii pregătiţi pentru medicamente şi astfel să fie amânate aceste datorii.

Potrivit liderului Sanitas, majoritatea liderilor din teritoriu spun că nu sunt bani pentru plata tuturor drepturilor salariaţilor din sistem, decât până la 1 octombrie.

În urmă cu două zile, la solicitarea Federaţiei Sanitas, în toate filialele organizaţiei au avut loc întâlniri cu managerii de spitale, reprezentanţii caselor de asigurări de sănătate locale şi ai Direcţiei de Sănătate Publică pentru a analiza situaţia financiară până la sfârşitul lui 2009.

La întâlnirea din Capitală au lipsit însă reprezentanţii Casei de Asigurări de Sănătate, cei care, de fapt, trebuia să prezinte situaţia bugetelor spitalelor până la sfârşitul anului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici