Şapte tineri au rămas BLOCAŢI pe munte, la lăsarea serii, în golul alpin. Intervenţie dificilă pentru SALVAREA lor dusă de jandarmii din Sinaia. Pericolul reprezentat de zăpadă

Jandarmii montani din Sinaia intervin, duminică seara, pentru salvarea a trei schiori care au coborât pe un traseu nemarcat şi au rămas blocaţi în Munţii Bucegi, din cauza zăpezii mari şi a ceţii. Nici jandarmii nu pot înainta deoarece este pericol de avalanşă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

2911 afișări
Imaginea articolului Şapte tineri au rămas BLOCAŢI pe munte, la lăsarea serii, în golul alpin. Intervenţie dificilă pentru SALVAREA lor dusă de jandarmii din Sinaia. Pericolul reprezentat de zăpadă

Intervenţie dificilă pentru SALVAREA a trei schiori, blocaţi între stânci în Munţii Bucegi

Potrivit Jandarmeriei Prahova, primul apel a fost primit pentru salvarea unei persoane din Bucureşti care a rămas blocată pe un traseu neschiabil, între Cota 2000-Cota 1500, în zona Canionului Peleşului din Munţii Bucegi.

Ulterior, pe acelaşi traseu au rămas blocaţi alţi doi schiori.

”Primul a rămas blocat cu schiurile pe o stâncă. Ceilalţi doi sunt un pic mai jos, dar au rămas şi ei blocaţi. Nu aveau ce căuta pe acolo. Nu este traseu pentru schiori. Au rămas blocaţi din cauza zăpezii mari, a ceţii şi a terenului stâncos”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, şeful Jandarmeriei Prahova, Liviu Coman.

Între timp, numărul turiştilor blocaţi a ajuns la şapte, după ce alţi patru schiori s-au aventurat pe traseul neschiabil.

”Patru jandarmi montani din Sinaia coboară cu tehnici specifice de alpinism şase turişti blocaţi pe Valea Peleşului, care au rămas blocaţi pe munte.Turiştii teribilişti au dorit să coboare prin pădure, pe schiuri, de la cota 1.400, iar în momentul în care nu au mai putut înainta au apelat 112”, a afirmat Liviu Coman.

Potrivit acestuia, la acţiunea de salvare participă şase jandarmi. Patru au plecat din Sinaia, însă nu au mai putut înainta din cauza zăpezii care măsoară un metru şi jumătate, fiind şi pericol de avalanşă. Aceştia au ajuns până la aproximativ 250 -300 de metri de locul semnalat şi ţin legătura cu schiorii blocaţi.

Alţi doi jandarmi coboară de la Cota 2.000, însă vizibilitatea este sub 5 metri.

Meteorologii au anunţat că duminică riscul producerii avalanşelor în Munţii Bucegi este însemnat, fiind de gradul trei pe o scară de la unu la cinci, întrucât zăpada proaspăt depusă nu are aderenţă la straturile mai vechi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici