Şase copii dintr-un centru rezidenţial din Bucureşti, infectaţi cu noul coronavirus. Cel mai mic are doi ani şi 7 luni

  • Şase beneficiari ai Centrului de Tip Rezidenţial pentru Copii cu Dizabilităţi din Sectorul 5, precum şi şapte salariaţi, au fost confirmaţi pozitiv cu noul coronavirus.
  • Copiii sunt asimptomatici, iar cel mai mic dintre aceştia are 2 ani şi 7 luni.
452 afișări
Imaginea articolului Şase copii dintr-un centru rezidenţial din Bucureşti, infectaţi cu noul coronavirus. Cel mai mic are doi ani şi 7 luni

Şase copii dintr-un centru rezidenţial, infectaţi cu noul coronavirus.Cel mai mic are doi ani şi 7 luni

„În urma analizelor medicale periodice efectuate pentru beneficiarii din centrele rezidenţiale din subordinea DGASPC Sector 5, în data de 12.11.2020 s-au primit rezultatele din care a reieşit că un număr de 6 beneficiari ai Centrului de Tip Rezidenţial pentru Copii cu Dizabilităţi sunt infectaţi cu noul coronavirus, fiind asimptomatici. Cel mai mic dintre aceştia este în vârstă de 2 ani şi 7 luni. De asemenea, în urma testelor a reieşit că 7 salariaţi ai Centrului sunt infectaţi cu COVID-19”, anunţă Primăria Sectorului 5 al Capitalei.

Primarul Cristian Popescu Piedone a dispus închiderea Centrului şi izolarea unui număr de 15 salariaţi ai CRCD pentru o perioadă de 14 zile şi izolarea beneficiarilor infectaţi cu noul coronavirus faţă de ceilalţi 10 copii din cadrul centrului.

Totodată, Popescu Piedone vrea promovarea unui proiect de hotărâre a Consiliului Local al Sectorului 5, prin care salariaţilor care sunt izolaţi la locul de muncă să li se acorde, de la bugetul local, un stimulent de risc.

„Precizăm că, de la declanşarea pandemiei şi până în prezent, în Centrele Rezidenţiale din subordinea DGASPC Sector 5 nu au fost identificate decât cazuri izolate de infectare cu noul coronavirus, acestea fiind gestionate conform tuturor prevederilor în vigoare referitoare la măsurile de prevenire a răspândirii infecţiei cu SAR-COV-2”, mai arată Primăria Sectorului 5.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici