Şase persoane rănite după ce un tren a lovit un tir - VIDEO

Un tren de persoane compus din două vagoane a lovit, duminică dimineaţă, un tir, între localităţile Calacia şi Sat Chinez din judeţul Timiş, iar în urma impactului locomotiva a deraiat, şase persoane fiind rănite.

76 afișări
Imaginea articolului Şase persoane rănite după ce un tren a lovit un tir - VIDEO

Şase persoane rănite după ce un tren a lovit un tir (Imagine: Stirileprotv.ro)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Timiş, Sergiu Rus, accidentul s-a produs în jurul orei 6.00, la o trecere la nivel, tir-ul circulând pe un drum industrial care nu este deschis circulaţiei publice.

În urma accidentului, locomotiva trenului a deraiat, iar tirul a fost rupt în două.

Şase persoane rănite în urma accidentului au ajuns la Spitalul Judeţean din Timişoara şi la Spitalul Municipal, patru dintre acestea fiind transportate cu ambulanţe SMURD, iar două ajungând ulterior, cu maşini personale.

Video Stirileprotv.ro

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Banat, Sindia Vaia, la Spitalul Judeţean a fost dusă o singură persoană, respectiv şoferul tirului, care este în stare mai gravă, restul răniţilor ajungând la Spitalul Municipal Timişoara.

"Doar persoana mai grav rănită a fost transportată la Spitalul Judeţean, restul răniţilor fiind transportaţi la Spitalul Municipal, la cererea celor de la Unitatea de Primire a Urgenţelor de la Spitalul Judeţean. Patru dintre răniţi au fost transportaţi cu ambulanţe, iar doi au ajuns la spital cu maşini personale", a precizat Vaia, subliniind că cei cinci navetişti din tren care au fost răniţi au leziuni uşoare.

Reprezentantul ISU Banat a precizat că în trenul implicat în accident se aflau 25 de navetişti.

În urma accidentului, navetiştii care nu au fost răniţi au fost preluaţi de un microbuz şi transportaţi la destinaţie.

Trenul a fost repus pe şine după o intervenţie de aproximativ cinci ore

Trenul de persoane care a deraiat după ce a lovit un tir a fost repus pe şine şi garat în staţia Lovrin, după o intervenţie care a durat aproximativ cinci ore.

Potrivit şefului Poliţiei Transporturi Feroviare Timişoara, Dan Peteri, intervenţia de repunere pe şine a garniturii a fost îngreunată de terenul din preajma căii ferate. Acesta a adăugat că în total patru trenuri au fost anulate din cauza acestui accident.

Intervenţia de repunere pe şine a garniturii a început la ora 9.30, la aproape trei ore şi jumătate de la producerea accidentului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici