Scandalul dintre ministrul Justiţiei şi şefa CSM continuă: Ana Birchall îi cere explicaţii Liei Savonea legat de „urgenţa” convocării plenului CSM - DOCUMENT

Ministrul Justiţiei, Ana Birchall, i-a transmis o scrisoare preşedintelui Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Lia Savonea, îi care îi reproşează acesteia maniera netransparentă în care a convocat plenul Consiliului de marţi, solicitând explicaţii pentru "urgenţa" şedinţei.

1707 afișări
Imaginea articolului Scandalul dintre ministrul Justiţiei şi şefa CSM continuă: Ana Birchall îi cere explicaţii Liei Savonea legat de „urgenţa” convocării plenului CSM - DOCUMENT

Scandalul dintre ministrul Justiţiei şi şefa CSM continuă: Ana Birchall îi cere explicaţii Liei Savonea legat de „urgenţa” convocării plenului CSM

Ministrul Justiţiei, Ana Birchall, transmite, în scrisoarea transmisă tuturor membrilor Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), că a primit mailul de convocare din partea Liei Savonea vineri seară, la ora 16:27, pentru şedinţa de marţi.

"Este inadmisibil şi de condamnat maniera în care continuaţi să convocaţi plenul Consiliului Superior al Magistraturii, fără consultarea prealabilă a tuturor membrilor CSM. Mai mult, este curios faptul că, deşi de peste 2 săptămâni nu a mai fost convocat Plenul Consiliului Superior al Magistraturii, dumneavoastră înţelegeţi să îl convocaţi într-o zi de vineri, spre seară. Nu pot să nu mă între care este totuşi urgenţa. În consecinţă, vă rog să-mi comunicaţi motivele pentru care Plenul Consiliului Superior al Magistraturii nu a mai fost convocat din data de 17 septembrie 2019, respectiv de peste 2 săptămâni", arată Ana Birchall, în scrisoare.

Ministrul Justiţiei reiterează, în finalul scrisorii, rugămintea de a convoca şedinţele Plenului Consiliului Superior al Magistraturii, "inclusiv prin comunicarea din timp a agendei de lucru, cu respectarea principiilor predicitbilităţii şi transparenţei, permiţându-mi astfel exercitarea dreptului constituţional conferit de calitatea de membru de drept al Consiliului Superior al Magistraturii".

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii are, marţi, pe ordinea de zi, printre altele, validarea rezultatelor concursului pentru numirea Adinei Florea ca procuror-şef al Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie (SIIJ). Este pentru a şasea oară când CSM încearcă validarea Adinei Florea la SIIJ.

 

Scrisoarea Anei Birchall by Mediafax.ro on Scribd

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici