SCANDALUL diplomelor false: Peste 30 de profesori şi-ar fi cumpărat documente contrafăcute/ Prejudiciul, uriaş | FOTO

Poliţia Ilfov a efectuat mai multe percheziţii în Bucureşti, Ilfov şi Dâmboviţa la domiciliul unor persoane bănuite că ar fi falsificat diplome şi certificate de participare la simpozioane menite în baza cărora 35 de profesori să beneficieze de gradaţii de merit şi salarii mai mari.

2491 afișări
Imaginea articolului SCANDALUL diplomelor false: Peste 30 de profesori şi-ar fi cumpărat documente contrafăcute/ Prejudiciul, uriaş | FOTO

SCANDALUL diplomelor false: Peste 30 de profesori şi-ar fi cumpărat documente contrafăcute

„Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratul de Poliţie Judeţean Ilfov au efectuat patru percheziţii în municipiul Bucureşti şi în judeţele Ilfov şi Dâmboviţa şi au adus la sediul poliţiei pentru audieri, 39 de persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals şi înşelăciune. Persoanele în cauză, doi bărbaţi şi două femei, cu vârste cuprinse între 35 şi 60 de ani, sunt bănuite că în perioada 2013-2017, ar fi falsificat şi vândut mai multe documente, în baza cărora peste 35 de cadre didactice, din cadrul mai multor instituţii de învăţământ din Judeţul Ilfov, ar fi beneficiat de gradaţii de merit”, informează Poliţia Ilfov, printr-un comunicat de presă.

Potrivit aceleiaşi surse, aceste documente ar fi facilitat cumpărătorilor accederea în carieră precum şi obţinerea de beneficii salariale. Documentele falsificate constau în certificate de participare la simpozioane naţionale şi internaţionale precum şi diplome care atestă cunoştinţe dobândite de participanţi la diverse cursuri de specialitate.

Prejudiciul total cauzat este de peste 1.090.000 de lei. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea au preluat cazul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici