Şcoli închise luni în mai multe judeţe, din cauza vremii

Secretarul de stat Stelian Fedorca, din cadrul Ministerului Educaţiei, a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, că toate unităţile şcolare din judeţul Botoşani vor fi închise luni, 17 decembrie, din cauza condiţiilor meteorologice. În judeţul Iaşi vor fi închise toate unităţile de învăţământ din mediul rural, a anunţat conducerea ISJ Iaşi.

1499 afișări
Imaginea articolului Şcoli închise luni în mai multe judeţe, din cauza vremii

Şcoli închise luni, din cauza vremii (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

UPDATE 19:21 Şcolile din 21 de localităţi sucevene, printre care şi toate unităţile şcolare din municipiul Fălticeni, vor avea, luni, cursurile suspendate, pentru că drumurile din zonele respective sunt înzăpezite din cauza ninsorilor şi a viscolului.

În cadrul şedinţei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a judeţului Suceava, s-a hotărât ca luni cursurile să fie suspendate în unităţile şcolare din municipiul Fălticeni, Bălăceana, Drăgoieşti, Horodniceni, Bilca, Dorneşti, Milişăuţi, Păltinoasa, Satu Mare, Hârtop, Bălcăuţi, satul Bereşti din comuna Hânţeşti, Vadu Moldovei, satul Oniceni din comuna Forăşti, satul Măriţei din comuna Dărmăneşti, şcoala Baia, satul Racova din comuna Udeşti, Prelipca, Văratec, Zvoriştea şi Zamostea.

Prefectul de Suceava, Florin Sinescu, a declarat că în localităţile unde sunt probleme primarul şi comitetul local pentru situaţii de urgenţă pot solicita închiderea unităţilor şcolare, cu anunţarea prealabilă a Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava.

Purtătorul de cuvânt al ISJ Suceava, Laura Hacman, a precizat că vor fi suspendate cursurile în 28 de unităţi şcolare din care zece în municipiul Fălticeni.

Prefectul de Suceava, Florin Sinescu, a declarat că toate restricţiile de tonaj pe drumurile naţionale au fost ridicate, dar rămâne închis DN 17 A care urmează să fie deszăpezit în cursul nopţii.

El a mai arătat că din cele opt drumuri judeţene care sunt înzăpezite în prezent cinci drumuri judeţene ar putea fi deschise circulaţiei în această noapte.

UPDATE 13:16 Secretarul de stat Stelian Fedorca, din cadrul Ministerului Educaţiei, a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, că toate unităţile şcolare din judeţul Botoşani vor fi închise luni, 17 decembrie, din cauza condiţiilor meteorologice. În judeţul Iaşi vor fi închise toate unităţile de învăţământ din mediul rural, a anunţat conducerea ISJ Iaşi.

În jurul orei 13.00, ministerul a fost informat cu privire la situaţia dificilă din judeţul Botoşani, astfel că s-a decis închiderea şcolilor.

Meteorologii au emis, duminică, o avertizare de Cod galben de ninsori viscolite, valabilă de la ora 10.00, până luni, la ora 10.00, pentru judeţele Suceava, Botoşani, Iaşi, Bacău, Neamţ, Vaslui, Vrancea, Harghita şi Covasna.

Infotrafic a anunţat duminică blocaje pe drumurile naţionale DN29 Botoşani–Manoleasa–Prut (judeţul Botoşani); DN29A Dorohoi–Rădăuţi–Prut (judeţul Botoşani); DN29C Cucorani–Bucecea (judeţul Botoşani); DN29D Botoşani–Ştefăneşti (judeţul Botoşani); DN24 Vaslui–Iaşi; DN24C Santa Mare– Rădăuţi – Prut (judeţul Botoşani); DN17A Dorneşti–Bălcăuţi (judeţul Suceava); DN2F Vaslui–Bacău.

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Iaşi a anunţat că luni toate unităţile de învăţământ din mediul rural din judeţul Iaşi vor fi închise.

"Cât priveşte zilele următoare, situaţia va fi analizată pe parcurs. Prioritară este siguranţa elevilor şi a persoanelor din unităţile de învăţământ", susţine conducerea ISJ Iaşi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici