Şcolile şi grădiniţele vor fi închise şi marţi în 13 judeţe şi Bucureşti

Preşcolarii şi elevii de gimnaziu din opt judeţe şi din Capitală nu vor merge la cursuri, marţi, iar orele vor fi suspendate, parţial, la unele unităţi de învăţământ în alte cinci judeţe, informează, luni seară, Ministerul Educaţiei, în urma centralizării datelor la nivel naţional.

76 afișări
Imaginea articolului Şcolile şi grădiniţele vor fi închise şi marţi în 13 judeţe şi Bucureşti

Şcolile şi grădiniţele vor fi închise şi marţi în 13 judeţe şi Bucureşti

În urma analizei efectuate la nivelul Guvernului pe baza raportărilor transmise de judeţele afectate de condiţiile meteorologice nefavorabile, marţi, cursurile pentru elevii din învăţământul preşcolar şi clasele I - VIII rămân suspendate parţial în judeţele Argeş (o şcoală), Buzău (56 de şcoli), Constanţa (două şcoli), Dâmboviţa (opt şcoli) şi Olt (patru şcoli), potrivit Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS).

În judeţele Brăila, Călăraşi, Galaţi, Giurgiu, Ialomiţa, Prahova, Teleorman, Ilfov şi în municipiul Bucureşti nu se vor ţine cursuri în niciuna dintre unităţile de învăţământ preşcolar, primar şi gimnazial.

În judeţele Brăila, Galaţi, Teleorman, Ialomiţa, Ilfov şi Prahova există şi unităţi de învăţământ liceal în care nu se vor desfăşura activităţi didactice, potrivit sursei citate.

Astfel, cursurile din unităţile de învăţământ din 13 judeţe şi din Capitală vor fi afectate de condiţiile meteorologice.

Conform reglementărilor în vigoare, suspendarea cursurilor se poate face la nivelul unităţii de învăţământ, la cererea directorului şi cu aprobarea inspectorului şcolar general sau la nivelul grupurilor de unităţi din acelaşi judeţ/municipiu Bucureşti, la cererea inspectorului şcolar general, cu aprobarea Ministerului Educaţiei. În ambele cazuri, suspendarea cursurilor este urmată de măsuri privind parcurgerea integrală a programei şcolare până la sfârşitul semestrului, respectiv al anului şcolar.

Aceste măsuri se stabilesc prin decizie a directorului unităţii/unităţilor de învăţământ.

Luni au fost suspendate cursurile la clasele I-VIII şi la grădiniţe în Capitală şi în judeţele Buzău, Călăraşi, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Ialomiţa, Ilfov, Olt, Prahova şi Teleorman, din cauza vremii nefavorabile. Şi în judeţul Argeş au fost suspendate luni cursurile, dar numai în localităţile Slobozia, Ştefan cel Mare, Gârla, Popeşti, Recea, Izvoru, Ungheni şi Mozăceni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici