Sebastian Ghiţă, pus sub control judiciar în dosarul "Hidro"

Magistraţii Tribunalului Prahova au decis marţi că fostul deputat Sebastian Ghiţă, cercetat pentru sprijinirea unui grup infracţional organizat în dosarul "Hidro", nu trebuie arestat preventiv şi au decis să îl plaseze sub control judiciar. Decizia nu e definitivă.

599 afișări
Imaginea articolului Sebastian Ghiţă, pus sub control judiciar în dosarul "Hidro"

Sebastian Ghiţă, audiat prin videoconferinţă în dosarul în care se cere ARESTAREA sa preventivă. Instanţa a rămas în pronunţare

„Dispune luarea măsurii preventive a controlului judiciar faţă de inculpatul Ghiţă Sebastian Aurelian pe o perioadă de 60 de zile, începând cu momentul transferului în ţară al inculpatului”, se arată în decizia instanţei.

Decizia Tribunalului Prahova poate fi contestată în termen de 48 de ore de la pronunţare.

Surse judiciare au declarat pentru Mediafax că în timpul audierii prin videoconferinţă, fostul deputat Sebastian Ghiţă şi-a menţinut declaraţiile din faza de urmărire penală.

Sebastian Ghiţă, aflat în Belgrad, a fost a fost audiat, marţi, prin videoconferinţă, la Tribunalul Prahova, procurorii DNA Ploieşti cerând, în luna aprilie, arestarea preventivă a fostului deputat, acuzat de sprijinirea unui grup infracţional organizat în dosarul denumit HidroPrahova.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că încă de luni după-amiază s-au făcut probe şi teste în vederea audierii prin videoconferinţă a fostului deputat Sebastian Ghiţă.

În acest dosar, până în prezent, au avut loc opt amânari.

Cererea de arestare preventivă pentru Ghiţă, depusă la sfârşitul lunii aprilie, a fost făcută în dosarul în care este cercetat şi Iulian Herţanu, cumnatul lui Victor Ponta.

În acest dosar, Sebastian Ghiţă este acuzat de sprijinirea unui grup infracţional organizat.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici