Secretarul de stat din Ministerul Finanţelor, Mariana Vizoli, şi şeful Antifraudă din ANAF au demisionat pe fondul controlului judiciar impus de DNA

Mariana Vizoli, secretar de stat în Ministerul Finanţelor şi şeful Direcţiei Antifraudă din ANAF şi-au depus demisiile din funcţie după ce DNA i-a plasat sub control judiciar în dosarul Murfatlar, demisiile fiind acceptate de ministrul Anca Dragu, potrivit Ministerului de Finanţe.

5631 afișări
Imaginea articolului Secretarul de stat din Ministerul Finanţelor, Mariana Vizoli, şi şeful Antifraudă din ANAF au demisionat pe fondul controlului judiciar impus de DNA

Secretarul de stat din Ministerul Finanţelor, Mariana Vizoli, şi şeful Antifraudă din ANAF au demisionat

"Ministrul Finanţelor Publice a acceptat demisiile secretarului de stat Mariana Vizoli şi a şefului Antifraudă, Daniel Diaconescu. Ministrul Finanţelor Publice, Anca Dragu, a acceptat demisiile celor doi reprezentanţi ai Ministerului Finanţelor Publice şi ANAF după ce procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 20 octombrie 2016, faţă de aceştia", potrivi unui comunicat de presă al Ministerului de Finanţe remis vineri MEDIAFAX.

”Am spus-o încă de la începutul mandatului meu, Ministerul Finanţelor Publice şi ANAF sunt printre cele mai importante instituţii din România, iar reprezentanţii lor trebuie să fie mai presus de orice suspiciune. Asupra integrităţii membrilor din conducerea Ministerul Finanţelor Publice şi ANAF nu trebuie să existe nicio urmă de îndoială”, a transmis ministrul Finanţelor, Anca Dragu.

Ministerul de Finanţe precizează că ANAF a pus la dispoziţia DNA toate documentele solicitate.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticoupţie i-au plasat, vineri, pe Mariana Vizoli şi pe Daniel Diaconescu, alături de alţi trei foşti directori din Ministerul de Finanţe şi ANAF, sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile, sub acuzaţia de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit. Măsurile au fost dispuse în dosarul în care acţionarul companiei de vinuri Murfatlar, George Ivănescu, a fost arestat alături de alte şase persoane, fiind acuzat de evaziune fiscală, prejudiciul fiind estimat la aproape 600 de milioane de lei.

"Aceştia au făcut parte din Comisia pentru autorizarea operatorilor de produse supuse accizelor armonizate din cadrul Ministerului Finanţelor Publice. În cazul a două dintre antrepozitele fiscale de producere a băuturilor alcoolice, aceştia au încălcat legea în procedura de autorizare, prin adoptarea unor soluţii de admitere a cererilor în alte condiţii decât cele legale Prin aceste demersuri, funcţionarii publici au contribuit la crearea unui folos necuvenit în favoarea a două dintre cele patru societăţi de producere şi comercializare a băuturilor alcoolice vizate de anchetă, având şi o contribuţie la producerea prejudiciului în dauna bugetului de stat, determinat de activităţile celor două societăţi", se arată într-un comunicat de presă al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, postat vineri pe site-ul instituţiei.

Mariana Vizoli a fost numită secretar de stat în Ministerul Finanţelor Publice pe probleme de fiscalitate în data de 19 septembrie, în locul lui Gabriel Biriş. Anterior, ea a fost director al Direcţiei legislaţie Cod fiscal şi reglementări vamale din Ministerul Finanţelor Publice.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici