Şeful CJ Iaşi despre crima din Parcul Copou: Cât tragedii mai trebuie ca Primăria să ia măsuri?

Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Cristian Adomniţei, susţine, referindu-se la uciderea tinerei de 16 ani în Parcul Copou, că Poliţia Locală s-a transformat în "garda personală” a primarului Nichita şi că trebuie aflat unde erau cei care ar fi trebuit să asigure siguranţa publică.

765 afișări
Imaginea articolului Şeful CJ Iaşi despre crima din Parcul Copou: Cât tragedii mai trebuie ca Primăria să ia măsuri?

Şeful CJ Iaşi despre crima din Parcul Copou: Cât tragedii mai trebuie ca Primăria să ia măsuri?

Cristian Adomniţei spun, într-o postare pe Facebook, că uciderea fetei de 16 ani în Parcul Copou nu a îndoliat doar membrii familiei şi cunoscuţii acesteia, ci întreaga comunitate, "cu atât mai mult cu cât a fost comisă în plină zi, în parcul public cel mai frecventat de ieşeni”.

"După incidentul cu furtul statuilor din Parcul Copou de acum doi ani, s-au promis măsuri sporite de siguranţă. Ce s-a întâmplat concret de atunci? Dacă au fost întreprinse măsuri, atunci ele s-au dovedit a fi total ineficiente. Câte tragedii mai trebuie să aibă loc pentru ca siguranţa publică a ieşenilor să fie o prioritare pentru Primărie? Cer municipalităţii să ia toate măsurile pentru ca un astfel de tragic eveniment să nu se mai repete, începând cu un audit serios la Poliţia Locală”, afirmă preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi.

El mai spus că este necesar să se afle unde erau cei care ar fi trebuit să asigure ordinea şi siguranţa publică "atunci când era cea mai mare nevoie de ei”.

"Din păcate, constat că Poliţia Locală s-a transformat în garda personală a primarului şi că siguranţa cetăţenilor a rămas în plan secund”, a adăugat Cristian Adomniţei.

Niciun reprezentant al Primăriei Iaşi nu a putut fi contactat, duminică, pentru a comenta tragdia petrecută sâmbătă după-amiază în parcul Copou, care este administrat de municipalitate.

O fată de 16 ani, elevă la Liceul Teoretic ”Dimitrie Cantemir“ din Iaşi, a fost găsită moartă, sâmbătă după-amiază, în Parcul Copou, ea fiind descoperită de către trecători care au sunat la 112. Echipajul medical care a ajuns la faţa locului a încercat fără succes să o resusciteze pe fată, care avea urme de strangulare.

Procurorii Parchetului Tribunalului Iaşi, care au preluat ancheta în acest caz, au stabilit că adolescenta a fost sugrumată de către iubitul ei, în vârstă de 16 ani, cu un colier de plastic, iar crima ar fi fost premeditată.

Anchetatorii spun că băiatul o suspecta pe fată că l-ar înşela şi a chemat-o pe aceasta în parc, la o întâlnire, cei doi aşezându-se pe o bancă.

Conform surselor citate, băiatul i-ar fi spus fetei să se întoarcă, pentru că are un cadou pentru ea, moment în care ar fi sugrumat-o cu un colier din plastic folosit pentru strângerea capacelor roţilor de maşini şi care avea un mecanism ce se blochează, fiind imposibil de dat jos fără a fi tăiat.

Băiatul este elev al Colegiului Tehnic ”Mihail Sturdza“ din Iaşi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici