Şeful Poliţiei Capitalei: În Bucureşti nu au fost copii răpiţi pentru prelevare de organe

Şeful Poliţiei Capitalei, Vasile Viorel, a declarat, vineri, că în 2011 nu a fost înregistrată nicio cauză penală privind răpirea unor copii pentru prelevare de organe, iar astfel de informaţii transmise pe internet sau pe reţelele de socializare sunt false.

724 afișări
Imaginea articolului Şeful Poliţiei Capitalei: În Bucureşti nu au fost copii răpiţi pentru prelevare de organe

Şeful Poliţiei Capitalei: În Bucureşti nu au fost copii răpiţi pentru prelevare de organe (Imagine:Diana Iurkiewicz/Mediafax Foto)

Pe reţelele sociale şi pe forumuri au fost transmise în ultima perioadă informaţii privind răpirile unor copii pentru trafic de organe.

"Având în vedere informaţiile false care circulă în prezent, informez că la Poliţia Capitalei în 2011 nu a fost înregistrată nicio cauză penală privind răpirea unor copii pentru prelevare de organe", a spus Vasile Viorel, într-o declaraţie de presă.

Şeful Poliţiei Capitalei a precizat că toate dispariţiile de minori au fost voluntare, fiind soluţionate în totalitate.

Vasile Viorel a mai spus că specialiştii de la criminalitate informatică fac verificări şi au luat toate măsurile pentru identificarea persoanelor care pe reţelele de internet sau de socializare au indus în eroare populaţia şi au transmis informaţii false.

"Bucureştenii trebuie să ştie că Poliţia Capitalei îşi face datoria, în Bucureşti este linişte şi au toate motivele să îşi desfăşoare activitatea în mod normal", a adăugat Vasile Viorel.

Întrebat ce măsuri vor fi luate în cazul celor care au transmis astfel de informaţii false, şeful Poliţiei Capitalei a spus că, în funcţie de împrejurare şi conţinutul mesajului, se va face o analiză dacă este vorba despre o infracţiune şi vor fi luate măsurile legale.

Poliţia a făcut apel la cei care primesc aceste mesaje să nu le redirecţioneze către alte persoane, pentru că nu produce o panică nejustificată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici