Şeitan: Până miercuri va trebui să găsim o formulă pentru reducerea salariilor în companiile de stat

Ministrul Muncii, Mihai Şeitan, a declarat luni că în şedinţa de Guvern de duminică s-a stabilit ca reprezentanţii Ministerelor Muncii, Finanţelor şi Justiţiei să găsească o formulă de act normativ care să permită reducerea salariilor din companiile şi regiile cu capital de stat.

63 afișări
Imaginea articolului Şeitan: Până miercuri va trebui să găsim o formulă pentru reducerea salariilor în companiile de stat

Şeitan: Până miercuri va trebui să găsim o formulă pentru reducerea salariilor în companiile de stat (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Aseară (duminică - n.r.), la şedinţa de Guvern, s-a stabilit ca Ministerul Finanţelor, împreună cu Ministerul Muncii şi Ministerul Justiţiei să găsească o formă de act normativ până miercuri, care să permită ca şi salariile din întreprinderile şi regiile cu capital de stat să poată să fie reduse cu 25%", a declarat ministrul Muncii.

El a precizat, la întrebarea unui jurnalist, că acest act normativ va viza inclusiv companiile CFR şi Tarom.

Salariile angajaţilor din companiile de stat nu vor fi reduse cu 25%, a declarat, luni, ministrul Finanţelor Publice, Sebastian Vlădescu.

La companiile cu capital de stat nu vor fi reduse salariile cu 25%, a afirmat Vlădescu.

El a adăugat că se lucrează la un proiect de lege şi că nu poate da mai multe informaţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici