Senat: Comercianţii, obligaţi să facă standuri separate cu produsele care expiră în trei zile

Plenul Senatului a adoptat, luni, o propunere legislativă, semnată de mai mulţi deputaţi PNL, care obligă producătorii şi importatorii să introducă în magazine standuri separate pentru produsele care expiră în trei zile.

1533 afișări
Imaginea articolului Senat: Comercianţii, obligaţi să facă standuri separate cu produsele care expiră în trei zile

Senat: Comercianţii, obligaţi să facă standuri separate cu produsele care expiră în trei zile (Imagine: Shutterstock)

Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului 99 din 29 august 2000 privind comercializarea produselor şi serviciilor de piaţă a fost adoptată de plenul Senatului cu 87 de voturi pentru, 2 voturi împotrivă şi 2 abţineri.

Propunerea legislativă se referă la obligativitatea pentru operatorii economici de a introduce în magazinele de comercializare standuri separate pentru produsele care expiră în termen de trei zile.

Astfel, produsele aflate la comercializare cu preţ redus, sau oferte promoţionale, cu trei zile înainte de expirarea datei durabilităţii minimale/datei limită de consum aferente produselor alimentare sau a termenului de calabilitate, se sortează şi se expun la comercializare, separate, cu informarea corectă, completă şi precisă a consumatorilor.

Producătorii şi importatorii sunt obligaţi să introducă standuri separate cu produse care expiră în termen de trei zile.

Potrivit legii, nerespectarea prevederilor prezentului alineat este considerată practică comercială incorectă şi se sancţionează conform reglementărilor legale în vigoare.

Comisia economică a dat un raport de admitere cu amendamente propunerii legislative.

Propunerea legislativă face parte din categoria legilor ordinare, forul decizional fiind Camera Deputaţilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici