Senatorul Voicu rămâne în arest

Instanţa supremă a respins, vineri, contestaţia senatorului Cătălin Voicu, astfel că el va fi cercetat în continuare în stare de arest preventiv.

22 afișări
Imaginea articolului Senatorul Voicu rămâne în arest

Senatorul Voicu rămâne în arest (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Instanţa supremă a respins, luni, cererea lui Cătălin Voicu de eliberare provizorie sub control judiciar, în dosarul în care a fost arestat preventiv pentru corupţie, senatorul făcând recurs.

Completul de nouă judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a respins, vineri, recursul lui Voicu, decizia fiind definitivă.

În motivarea deciziei de luni, judecătorul Livia Luminiţa Zglimbea a arătat că "faptele reţinute în sarcina inculpatului sunt deosebit de grave raportat la modalitatea de desfăşurare a activităţii infracţionale la calitatea acestuia de senator în Parlamentul României şi vicepreşedinte al Comisiei de apărare din cadrul Senatului, la scopul urmărit şi natura relaţiilor sociale cărora le-a adus atingere".

"Cu toate acestea, formularea unei cereri de eliberare provizorie la un interval de timp atât de scurt faţă de soluţionarea definitivă a propunerii de arestare preventivă, timp în care nu s-au mai efectuat alte acte procesuale îndreptăţesc instanţa să constate că aspectele reţinute în hotărârea de dispunere a arestării preventive nu s-au modificat, iar temerile că inculpatul va încerca zădărnicirea aflării adevărului, susţinute de probele la care s-a făcut deja referire, persistă", notează instanţa în motivare.

În finalul motivării deciziei sale, instanţa conchide că "natura infracţiunilor de corupţie pentru care este cercetat inculpatul, calitatea în care acesta a acţionat, precum şi încercările ulterioare de a zădărnici aflarea adevărului reclamă menţinerea stării de arest a inculpatului".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici