Conflictul între Guvern şi preşedinte | Dăncilă despre sesizarea la CCR: Este şi un mijloc de a avea nişte reguli pe viitor

Sesizarea anunţată de premierul Viorica Dăncilă, în care reclamă un conflict între Guvern şi preşedintele Klaus Iohannis, generat de blocarea propunerilor de numire a miniştrilor interimari, a fost înregistrată la Curtea Constituţională, au declarat surse politice, pentru MEDIAFAX.

232 afișări
Imaginea articolului Conflictul între Guvern şi preşedinte | Dăncilă despre sesizarea la CCR: Este şi un mijloc de a avea nişte reguli pe viitor

Sesizarea prin care Vioricăi Dăncilă reclamă un conflict între Guvern şi preşedintele Klaus Iohannis, a ajuns la CCR

Premierul Viorica Dăncilă spune despre sesizarea la CCR în care reclamă un conflict între Guvern şi preşedintele Klaus Iohannis că ar trebui văzut şi ca un mijloc „de a avea nişte reguli pe viitor”.

Întrebată, joi, la Mioveni, despre sesizarea trimisă la Curtea Constituţională, Dăncilă a răspuns: „Dacă domnia sa (Klaus Iohannis - n.r.) va veni cu propunerea pentru miniştrii interimari, o parte din sesizare nu îşi va mai avea obiect. Dar noi în sesizare am vorbit şi despre cele cinci propuneri pentru miniştri PSD pentru că încă nu avem o motivaţie pentru respingere. Eu cred că ar trebui să vedem această sesizare către Curtea Constituţională şi ca un mijloc de a avea nişte reguli pe viitor, pentru că dincolo de lupta politică nu este nevoie şi nu este oportun să blocăm activitatea Guvernului având în vedere că sunt proiecte pe care le facem pentru cetăţeni”.

Preşedintele PSD Viorica Dăncilă a anunţat miercuri, că Guvernul va sesiza Curtea Constituţională pentru a reclama un conflict cu preşedintele Klaus Iohannis, generat de blocarea propunerilor de numire a miniştrilor interimari.

„Preşedintele nu a fost ales să blocheze guvernul fără niciun argument. Domnul Tăriceanu nu a fost votat ca să abandoneze guvernul. Vom face tot posibilul să obţinem susţinerea necesară pentru a duce mandatul până la capăt. Pentru că românii merită să nu fie implicaţi şi sacrificaţi de preşedinte Guvernul României va sesiza CCR pentru a reclama un conflict cu şeful statului”, a afirmat Viorica Dăncilă, într-o declaraţie de presă susţinută la sediul PSD.

Între timp, sesizarea anunţată de premierul Viorica Dăncilă a fost înregistrată la Curtea Constituţională, au declarat surse politice, pentru MEDIAFAX.

Decizia premierului vine în contextul în care preşedintele Klaus Iohannis a susţinut o declaraţie de presă, miercuri la Cotroceni, în care a atacat Guvernul, vorbind despre guvernarea eşuată a PSD, însă nu a menţionat nimic despre o hotărâre privind miniştrii interimari.

Şeful Executivului a transmis, la Cotroceni, nominalizarea ca interimari a lui Niculae Bădălău la Energie, Ioan Deneş la Mediu şi Ştefan Radu Oprea la relaţia cu Parlamentul, după ieşirea ALDE de la guvernare şi demisia miniştrilor ALDE.

Taguri:
dăncilă,
iohannis,
ccr

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici