Sibiu: 30 de studenţi din mai multe ţări, la prima Şcoală NATO din România

Un număr de 30 de studenţi din mai multe ţări participă, începând de vineri, la prima Şcoală NATO organizată la Sibiu de Euro Atlantic Diplomacy Society (EADS), în cadrul întâlnirilor urmând să fie simulat un atac cibernetic la adresa unei ţări din Alianţă.

409 afișări
Imaginea articolului Sibiu: 30 de studenţi din mai multe ţări, la prima Şcoală NATO din România

Sibiu: 30 de studenţi din mai multe ţări, la prima Şcoală NATO din România (Imagine: Anders Fogh Rasmussen/ Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat de presă transmis de organizatori, începând de vineri, se desfăşoară la Sibiu prima Şcoală NATO din România, destinată studenţilor, la aceasta participând 30 de tineri din Albania, Armenia, Bulgaria, Canada, Georgia, Grecia, Republica Moldova, Rusia şi România.

"Participanţii vor lua parte la dezbateri referitoare la noile priorităţi nord-atlantice, workshop-uri pe baza viitorului NATO în Afganistan şi a parteneriatelor NATO, precum şi la o simulare de proces decizional în cazuri de criză - un atac cibernetic făcut de o ţară din exteriorul Alianţei către un stat membru NATO - cel mai exponenţial pericol în prezent", se arată în comunicat.

La lucrări vor participa Teodor Frunzeti, comandant şi rector al Universităţii Naţionale de Aparare "Carol I", Bucuresti, Marius Pricopi, comandant de sub-unitate în cadrul Academiei Forţelor Terestre "Nicolae Bălcescu", Sibiu, Ioan Mircea Paşcu, vice-preşedinte al Comisiei de Afaceri Externe în Parlamentul European, Kurt Engelen, amiralul Forţelor Navale Belgiene şi vice-preşedinte al Asociaţiei Euro-Atlantice şi Giuseppe Belardetti, secretarul general al Asociaţiei Atlanticului de Nord.

Evenimentul este organizat în contextul vizitei secretarului general NATO la Bucureşti de către Euro Atlantic Diplomacy Society (EADS), un ONG sibian recunoscut pe plan internaţional, în parteneriat cu Divizia de Diplomaţie Publică a NATO.

Şcoala NATO de la Sibiu se desfăşoară în perioada 24 - 29 mai.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici