Silviu Ionescu i-a cerut femeii care l-a însoţit înainte de accidente să-şi schimbe mărturia

Instanţa Judecătoriei sectorului 5 a Capitalei a apreciat că Silviu Ionescu a încercat să o influenţeze pe femeia care l-a însoţit înainte de producerea accidentelor să îşi schimbe mărturia şi să spună că nu a consumat alcool, iar pe şoferul său să schimbe registrele de bord ale maşinii Ambasadei.

134 afișări
Imaginea articolului Silviu Ionescu i-a cerut femeii care l-a însoţit înainte de accidente să-şi schimbe mărturia

Silviu Ionescu i-a cerut femeii care l-a însoţit înainte de accidente să-şi schimbe mărturia (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Judecătoria sectorului 5 a decis, în noaptea de vineri spre sâmbătă, arestarea preventivă pentru 29 de zile a lui Silviu Ionescu, acuzat de producerea unui accident în Singapore, în decembrie 2009, în urma căruia o persoană a murit.

Judecătorul care a analizat dosarul a apreciat că există indicii că Silviu Ionescu a săvârşit faptele de care este acuzat, adică ucidere din culpă, părăsirea locului accidentului şi fals în declaraţii şi că a încercat să influenţeze mersul anchetei cerându-i şoferului său Marius Truşcă să schimbe registrele de bord ale maşinii Ambasadei României din Singapore.

Mai mult, Silviu Ionescu a încercat să o convingă pe martora Jeong Ae Ree, "care l-a însoţit pe inculpat în seara respectivă", pe care a condus-o acasă, în jurul orei 3.00, că nu a consumat băuturi alcoolice, deşi acesta nu era atunci acuzat că ar fi condus sub influenţa alcoolului.

Potrivit documentului citat, Silviu Ionescu ar fi fost să o ducă acasă pe martoră şi la întoarcere a produs cele două accidente.

"Din probele administrate rezultă că inculpatul, după ce a plecat de la Legend Palace KTV la orele 2.28, nu a mai ajuns cu maşina Audi A6 la ambasadă, aceasta fiind abandonată de către inculpat, imediat după producerea celor două accidente, în Bulevardul Sugei Kadut, instanţa va reţine această solicitare adresată martorului Marius Truşcă ca o încercare de zădărnicire a aflării adevărului prin influenţarea unor martori şi prin alterarea unor mijloace de probă", se arată în motivarea Judecătoriei, dată publicităţii luni.

De asemenea, judecătorul a stabilit că prin modalitatea în care au fost făcute aceste fapte rezultă că lăsarea în libertate a lui Silviu Ionescu prezintă pericol concret pentru ordinea publică.

"Astfel, după ce a accidentat grav două persoane care traversau regulamentar strada (pe trecerea de pietoni, semaforul indicând culoare verde pentru pietoni), inculpatul şi-a continuat deplasarea, iar în intersecţia imediat următoare a accidentat o altă persoană, în aceleaşi condiţii", se mai arată în documentul citat.

Judecătorul a mai apreciat că din probe rezultă că şi în cea de a doua intersecţie în momentul producerii accidentului se aflau mai multe persoane care traversau, dar pentru că se deplasau în coloană a fost rănită una singură.

"Inculpatul a părăsit şi de această dată locul accidentului, abandonând maşina avariată într-o zonă industrială a oraşului, declarând apoi, în mod neadevărat organelor de poliţie că maşina a fost furată, încercând să zădărnicească aflarea adevărului", potrivit motivării Judecătoriei sectorului 5.

În apărarea sa, Ionescu a susţinut că martorii care l-au văzut atunci când a abandonat maşina în zona industrială a oraşului nu trebuie crezuţi pentru că pentru asiatici toţi europenii seamănă unul cu altul.

De asemenea, Ionescu a spus instanţei că în afară de martora Ae Ree, niciun alt martor nu a declarat că l-a văzut băut în acea seară. El a mai spus că aceasta i-a dat un sms prin care îşi cerea scuze pentru noaptea precedentă, "referindu-se probabil la faptul că era beată criţă", se mai arată în motivarea instanţei.

Silviu Ionescu a mai arătat instanţei că soţia sa este bolnavă de schizofrenie paranoidă şi că atât ea, cât şi copilul lor nu au alte venituri în afară de cele pe care le aduce el.

Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) îl acuză pe Silviu Ionescu de ucidere din culpă, părăsirea locului accidentului şi fals în declaraţii, arătând că s-a folosit de imunitatea diplomatică pentru a părăsi Singapore şi a încercat să influenţeze ancheta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici