Sinaia şi Buşteni nu sunt pe lista românilor pentru minivacanţa de 1 Mai

Mai puţin de jumătate din locurile de cazare din hotelurile, pensiunile şi vilele din staţiunile de pe Valea Prahovei au fost rezervate pentru acest week-end, în condiţiile în care preţurile de anul acesta sunt la fel ca anul trecut, iar hotelierii au scos la vânzare pachete turistice speciale de 1 Mai.

175 afișări
Imaginea articolului Sinaia şi Buşteni nu sunt pe lista românilor pentru minivacanţa de 1 Mai

Sinaia şi Buşteni nu sunt pe lista românilor pentru minivacanţa de 1 Mai (Imagine: Mediafax Foto)

Hotelierii din staţiunile prahovene Sinaia şi Buşteni au scos la vânzare pachete turistice speciale pentru 1 Mai, ofertele incluzând o noapte gratuită de cazare la două plătite, precum şi masă festivă, însă cu toate acestea gradul de ocupare a locurilor de cazare omologate în hotelurile, pensiunile şi vilele din cele două staţiuni este unul scăzut în această perioadă.

Potrivit lui Paul Popa de la Centrul de Informare Turistică Sinaia, până vineri fuseseră rezervate aproximativ 50 - 55 la sută din locurile de cazare din această staţiune.

Popa a precizat că gradul de rezervare nu este egal cu gradul de ocupare a locurilor de cazare, întrucât rezervarea unui loc de cazare nu implică nicio obligaţie privind ocuparea acestuia.

La Buşteni, gradul de ocupare a locurilor de cazare din staţiune este şi mai scăzut decât la Sinaia.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Buşteni, Dinu Vlad, a declarat că în acest week-end se înregistrează, în medie, un grad de ocupare a locurilor de cazare de aproximativ 40 la sută.

Dinu Vlad a adăugat că cele mai căutate au fost hotelurile scumpe, de trei şi patru stele, unde camerele sunt ocupate în proporţie de 90 la sută, ceea ce înseamnă că în unele dintre pensiuni şi vile gradul de ocupare este extrem de scăzut.

La Sinaia, iubitorii sporturilor de iarnă pot schia în aceste zile, pârtia "Valea Dorului" fiind deschisă.

Stratul de zăpadă pe această pârtie măsoară aproximativ 30 de centimetri, Sinaia fiind singura staţiune de pe Valea Prahovei unde încă se mai pot practica sporturi de iarnă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici