Sindicalişti ai Metrorex au cerut celor de la CFR să se solidarizeze cu ei

Mai mulţi membri de sindicat de la Metrorex prezenţi la conferinţa de presă de vineri a USLM au scandat "Jos Guvernul" şi "Jos Băsescu", cerându-le liderilor sindicali de la CFR să se solidarizeze cu ei şi să facă grevă.

60 afișări
Imaginea articolului Sindicalişti ai Metrorex au cerut celor de la CFR să se solidarizeze cu ei

Sindicalişti ai Metrorex au cerut celor de la CFR să se solidarizeze cu ei (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Cei câţiva sindicalişti Metrorex care au participat la conferinţa de presă a Uniunii Sindicatelor Libere Metrou (USLM) au fost nemulţumiţi de anunţul liderilor sindicali din CFR că o decizie privind o eventuală grevă de solidaritate a ceferiştilor va fi luată luni.

La scurt timp după ce liderii sindicali de la CFR au spus, în conferinţa de presă a USLM, că deocamdată nu a fost luată o deciziei privind greva de solidaritate a angajaţilor din Căi Ferate, sindicaliştii Metrorex au început să strige să se solidarizeze cu ei şi să intre în grevă. Aceştia au scandat "Jos Guvernul" şi "Jos Băsescu", incidentul încheindu-se în scurt timp.

Sindicaliştii de la metrou şi RATB fac grevă de solidaritate în 1 iunie, cu oprirea activităţii între orele 4.00 şi 16.00, şi vor intra ulterior în grevă generală dacă va fi nevoie, din cauza scăderii salariilor angajaţilor, a anunţat, vineri, preşedintele USLM, Ioan Rădoi.

În 1 iunie vor opri activitatea între orele 4.00 şi 16.00 angajaţii Metrorex şi cei de la RATB care lucrează pe troleibuze şi tramvaie, urmând ca autobuzele să circule normal.

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat că se întâlneşte, vineri, cu reprezentanţii sindicatelor RATB şi cu conducerea regiei pentru a discuta modul în care va fi asigurat transportul în 1 iunie, când va fi greva de solidaritate a angajaţilor RATB şi Metrorex.

Preşedintele Federaţiei Mecanicilor de Locomotivă, Iulian Măntescu, prezent la conferinţa de presă a USLM, a declarat că o decizie privind o eventuală grevă de solidaritate a celor de la CFR va fi luată luni. Măntescu a spus că angajaţii sunt pregătiţi să oprească lucrul dacă vor fi afectaţi de diminuarea salariilor.

La rândul său, preşedintele Federaţiei Dum de Fier, Florin Dobrescu, a spus că dacă va fi grevă de solidaritate la CFR, aceasta va fi după 2 sau 3 iunie, când se vor aduna toate semnăturile colegilor din teritoriu.

În urmă cu o zi, Iulian Măntescu declara, pentru MEDIAFAX, că salariaţii de la Căile Ferate nu vor opri lucrul luni, aşa cum anunţaseră săptămâna trecută. El preciza că a trimis în teritoriu o consultare pentru membrii de sindicat prin care aceştia să spună dacă vor sau nu să facă grevă de solidaritate cu restul angajaţilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici