Sinodul Mitropoliei Ardealului a finalizat dosarul pentru canonizarea Părintelui Arsenie Boca

Sinodul Mitropoliei Ardealului a decis, joi, la Deva, înaintarea propunerii de canonizare a Părintelui Arsenie Boca către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, care urmează să ia o decizie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

2313 afișări
Imaginea articolului Sinodul Mitropoliei Ardealului a finalizat dosarul pentru canonizarea Părintelui Arsenie Boca

Sinodul Mitropoliei Ardealului a finalizat dosarul pentru canonizarea Părintelui Arsenie Boca

Preotul Gabriel Miricescu, purtătorul de cuvânt al Episcopiei Devei şi Hunedoarei, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că Sinodul Mitropolitan al Mitropoliei Ardealului a hotărât înaintarea propunerii de canonizare a Părintelui Arsenie Boca.

„Sinodul Mitropolitan al Mitropoliei Ardealului a hotărât, astăzi, înaintarea propunerii de canonizare a părintelui Arsenie Boca. Aceasta este competenţa Sinodului Mitropolitan: să analizese dosarul, să îl aprobe şi să îl înainteze spre examinare şi decizie Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. Acum va urma o şedinţă a Sfântului Sinod, care nu ştim când va fi, în care se va analiza acest dosar şi studiul document, pe care l-a întocmit Comisia Specială Teologică Mitropolitană de canonizare a Părintelui Arsenie şi se va hotărî de către Sfântul Sinod", a spus Miricescu.

Potrivit preotului, canonizarea Părintelui Arsenie Boca ar însemna îndeplinirea dorinţelor unui număr mare de credincioşi, care în ultimii 30 de ani au mers la Prislop, la mormântul acestuia.

„Canonizarea Părintelui Arsenie Boca ar însemna o rânduiala a Bisericii, care ajunge la bun sfârşit, pentru că aşa cum spuneam şi cu alte ocazii, canonizarea unui sfânt nu este o chestiune care se întâmplă dintr-o dată. Este vorba despre o realitate îndelungată, despre un demers îndelungat şi cred eu că se împlinesc năzuinţele şi dorinţele credincioşilor, mulţimii mari de credincioşi care în decursul celor 30 de ani, aproape, de la trecerea la Domnul a Părintelui Arsenie, au bătut drumul Prislopului", a mai spus preotul din cadrul Episcopiei Devei şi Hunedoarei.

Demersurile pentru canonizarea Părintelui Arsenie Boca au început în 2015.

Pentru convingerile sale, Arsenie Boca, născut în 1910, a fost arestat, torturat de fosta Securitate şi apoi alungat de la mănăstire în timpul regimului comunist.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici