Şoferii din Capitală, supravegheaţi în trafic cu autospeciale neinscripţionate şi motociclete

Şoferii din Capitală au fost supravegheaţi în trafic cu autospeciale neinscripţionate şi motociclete de către poliţiştii de la Brigada Rutieră, care în urma acţiunii au reţinut opt permise de conducere şi au amendat 71 de conducători auto.

14433 afișări
Imaginea articolului Şoferii din Capitală, supravegheaţi în trafic cu autospeciale neinscripţionate şi motociclete

Şoferii din Capitală, supravegheaţi în trafic cu autospeciale neinscripţionate şi motociclete (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

Brigada Rutieră a Capitalei a avut în trafic, în cursul acestei săptămâni, echipe formate din autospeciale neinscriptionate şi motociclete, "pentru a-i depista şi sancţiona pe acei conducători auto care respectă normele rutiere doar atunci când observă echipajele inscripţionate ale poliţiei", se arată într-un comunicat de presă al instituţiei remis, duminică, agenţiei MEDIAFAX.

În urma acţiunii au fost sancţionaţi 71 de şoferi, au fost reţinute opt permise de conducere în vederea suspendării şi a fost întocmit un dosar de cercetare penală. Valoarea totală a sancţiunilor contravenţionale a depăşit suma de 19.000 de lei.

Brigada Rutieră menţionează că astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare.

"Într-o mare proporţie accidentul de circulaţie este urmarea erorii umane, cauzată de un anume tip de comportament la volan. Atitudini inadecvate duc de regulă la nenorociri pe drumurile publice, care de cele mai multe ori nu sunt întâmplătoare, pentru că la volan şi cu piciorul pe pedala de acceleraţie, unii şoferi îşi descarcă toate energiile negative acumulate", a atenţionat Brigada Rutieră a Capitalei.

Potrivit reprezentanţilor Brigăzii Rutiere, în trafic pot fi văzuţi, de multe ori, şoferi cum pendulează de pe o bandă de circulaţie pe alta, fără să-şi ia cele mai elementare măsuri de siguranţă sau care depăşesc coloana de maşini oprită la semafor şi se aşează în faţă.

"Greşind azi, greşind mâine, scade responsabilitatea şi creşte riscul de accident. Aşa devenim involuntar agresivi în conducere, imprevizibili pentru ceilalţi şoferi şi uşor, uşor ajungem pe nesimţite potenţiali provocatori de accidente. Lipsa unui echipaj rutier în trafic nu trebuie să conducă la ideea că în acea zonă există un vid sancţionatoriu pentru şoferii indisciplinaţi", a mai precizat sursa citată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici