Video Solidari cu bunicii. Aproximativ o sută de studenţi din Craiova fac cumpărături pentru cei de peste 65 de ani aflaţi în izolare

  • Peste o sută de studenţi, voluntari în mai multe organizaţii studenţeşti şi ISU din Craiova, fac cumpărături pentru persoanele de peste 65 de ani din oraş
  • Autorităţile din Bănie au deschis o linie telefonică unde persoanele în vârstă pot suna pentru consiliere şi ajutor
  • Într-o săptămână, voluntarii au făcut cumpărături pentru 34 de persoane care au cerut ajutor
1098 afișări

Peste o sută de studenţi, voluntari în mai multe organizaţii studenţeşti şi ISU din Craiova, fac cumpărături pentru persoanele de peste 65 de ani din oraş.

Studenţii preiau comenzile pe care persoanele în vârstă le fac la cele două numere de telefon puse la dispoziţie de Primăria Craiova. Apoi urmează magazinele. Voluntarii merg să cumpere tot ceea ce le-au cerut bătrânii izolaţi acasă şi apoi livrează produsele la domiciliu, într-o plasă, pentru a evita contaminarea. La fel fac şi “clienţii”, cu banii.

Printre tinerii care fac voluntariat se numără şi Mihai, Marius, Irina şi Mihai. Ei fac de aproape o săptămână cumpărături pentru “bunicii” din izolare.

“Am ales să fac parte din acest proiect pentru că noi, tinerii, conştientizăm problema actuală din ţară şi am vrea să ajutăm cât mai mulţi oameni în vârstă care sunt mult mai expuşi decât noi”, spune Mihai.

„Dat fiind faptul că avem o problemă cu acest virus, ei sunt ceva mai expuşi şi aşa că o să încercăm să-i ajutăm pe cât putem”, adaugă Marius.

Într-o săptămână, voluntarii au făcut cumpărături pentru 34 de persoane care au solicitat ajutor.

În total, până acum, peste 700 de seniori din Craiova au sunat la numerele de telefon puse la dispoziţie de Primărie pentru a cere ajutor.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici