Solidaritate la nivel înalt. Macron, Putin şi Jinping, în vizită la pacienţii cu COVID-19

  • Conducătorii mai multor state au vizitat spitalele de bolnavi COVID-19, în semn de solidaritate în faţa noului coronavirus.
  • În România, în schimb, liderii au doar discursuri despre solidaritate, din Palatul Victoria sau Cotroceni.
  • Premierul Ludovic Orban şi preşedintele Klaus Iohannis au vizitat două spitale din ţară, însă doar la inaugurare
460 afișări
Imaginea articolului Solidaritate la nivel înalt. Macron, Putin şi Jinping, în vizită la pacienţii cu COVID-19

Solidaritate la nivel înalt. Macron, Putin şi Jinping, în vizită la pacienţii cu COVID-19

Solidaritatea, cea mai importantă acţiune în perioada pandemiei cu noul coronavirus, a dat speranţă şi rezilienţă celor bolnavi, dar şi celor mai expuşi la infectarea cu SARS-CoV2.  Nici liderii politici nu au rămas nepăsători şi au mers la spitalele unde sunt internaţi pacienţii cu COVID-19. Macron, Putin şi Xi Jinping, preşedintele Chinei au făcut vizite bolnavilor şi le-au adresat cuvinte încurajatoare.

Pe scurt, Emmanuel Macron a mers în spitalul unde primul pacient infectat cu noul coronavirus a decedat. Ulterior, şeful de stat a făcut vizite, în mai multe rânduri, în centrele medicale din Paris care trateaza pacienţi COVID-19.  În plus, preşedintele rus, Vladimir Putin, Boiko Borisov, premierul bulgar, şi preşedintele chinez, Xi Jinping, sunt alţi câţiva lideri politici care şi-au pus costumele de protecţie şi, înfruntând pericolul infectării, i-au vizitat pe bolnavii internaţi, în semn de solidaritate. 

Între timp, liderii politici din România aleg transmiterea unor mesaje de solidaritate, nu vizite efective. Singurele vizite ale premierulu au fost la Spitalul Militar de Campanie şi Unitatea de Suport Medical Bucureştii Noi, unde a participat şi preşedintele  Iohannis.

Cei doi demnitari nu au vizitat însă bolnavii de COVID-19, ci doar clădiri goale, abia inaugurate. 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici